Sponsorloop BS Aventurijn

STANDDAARBUITEN - Ook dit jaar organiseert Basisschool Aventurijn in Standdaarbuiten weer een sponsorloop waarbij de opbrengst naar een goed doel gaat.

Vorig jaar was de opbrengst maar liefst € 4185,60 voor Colsensation en het KWF!

Dit jaar vindt de sponsorloop plaats op dinsdag 5 juni om 13.30 uur.

De opbrengst gaat dit jaar naar de vereniging Alopecia. Deze vereniging zet zich in voor mensen die de aandoening "Alopecia" hebben zoals onze groep 8 leerling, Tobias. Alopecia is een auto-immuun ziekte waarbij de haarwortels loslaten en haaruitval ontstaat. Vaak leidt dit, zoals bij Tobias, tot volledige kaalheid. Er is voor deze aandoening geen medicijn of therapie en het enige dat helpt is om er goed mee om te gaan en begrip van de omgeving. Door meer voorlichting en informatie over Alopecia willen we de bekendheid hiervan vergroten en het voor andere kinderen makkelijker maken om met deze aandoening om te gaan. Door het steunen van de Alopecia vereniging hopen wij dit doel te bereiken.

Deze sponsorloop wordt mede door de leerlingen zelf georganiseerd. Alle leerlingen moeten zelf sponsoren vinden die een bedrag betalen voor ieder rondje dat die leerling tijdens de sponsorloop rent! Hoe meer rondes er worden gerend, hoe hoger het sponsor bedrag! De tijd zijn de leerlingen weer druk met het binnenhalen van sponsoren en we hopen ook dit jaar weer op een fantastisch resultaat! [l]