Podim foto Cat h3 Mischa Hielkema als Winnaar.
Podim foto Cat h3 Mischa Hielkema als Winnaar. RemoWeterings

De 70ste Wielerronde van Standdaarbuiten was een groot succes

STANDDAARBUITEN - Zondag 6 mei was een zeer zonnige zondag en vanaf 9.45 uur werden de eerste wedstrijdjes verreden.

Voor de jeugd vanaf grote kleuter t/m groep 8 was de eerste wedstrijd. De nummers 1.2.3 kregen ook dit een hele mooie beker ook was er voor hen een mooie bos met bloemen alle deelnemers kregen een medaille en rugtasje na afloop.


Hand Bike
Om 12 uur starten voor de 2de keer de Hand Bike wedstrijd dit jaar internationaal er stonden maar liefs 6 Belgen aan het vertrek en ook de Duitse kampioen Lars Hoffman, onze plaatselijke favoriet Mischa Hielkema in zijn kampioenen trui Johan Reekers en Laura de Vaan alle 3 van team N.L heel bijzonder want zij hadden 4 en 5 mei een internationalen UCI wereld beker wedstrijd in Oostende gereden en ze stonden er toch, wie zegt dat dit geen topsport is! Nadat de chips waren gecontroleerd werd het startschot gelost door de heer Ger de Weert van Rabobank West-Brabant Noord. Na 1uur strijd werd onze plaatselijke favoriet Mischa eerste bij de mannen H3 maar ook Overall. Johan Reekers, Bart Paulissen, John Jongeneel en bij de dames Laura de Vaan werden de nummers 1 in hun cat. Mischa was heel blij met zijn overwinning want het is toch heel bijzonder om in je eigen woonplaats te winnen.

Elite en Beloften
Na de Hand Bike wedstrijd gingen de Elite en Beloften van start met zo’n 80 vertrekkers Melle Meeuwisse uit Boskoop werd met een half wiel eerste Bij de meiden waren er 60 vertrekkers een mooi aantal. Bij de Junioren dames werd Eva Bijwaard uit Hillegom 1ste bij de Nieuwelingen meisjes was de eerste plaats voor Sofie van Rooijen zij kwam uit Driel.

Junioren
De Junioren waren als laatste aan de beurt wat minder vertrekkers dan vorig jaar maar er waren nogal wat buitenlandse wedstrijden waar ze naar toe moesten van de club zelfs de clubs uit de regio vonden belangrijker om met 2 ploegen naar het buitenland te gaan terwijl er toch een wedstrijd in de regio was heel jammer. Toch hebben de junioren er een heel mooie spannende wedstrijd laten zien winnaar werd Ian Spenkelink uit Nijverdal.
Ook werd er bij de Heemkunde kring bij de oude jongensschool een tentoonstelling gehouden over 70 jaar wielrennen in Standdaarbuiten Er was een mooie opkomst en het zag er goed verzorgd uit. Stichting Wielercriterium Vooruit dankt alle vrijwilligers verkeersregelaars de sponsoren en steunkaarten kopers en vooral de gemeente Moerdijk zij hebben het mogelijk gemaakt dat we een zeer succesvolle 70ste wielerronde hebben gehad. [l]