ZEVENBERGSCHEN HOEK - Op Hemelvaartsdag heeft DHV geen play-off ticket behaald voor de nacompetitie omdat het in de alles beslissende wedstrijd tegen Kogelvangers/Willemstad zijn meerdere moest erkennen (3-2).

Na een 1-1 ruststand speelde DHV vrijwel de gehele 2e helft met 10 man na een rode kaart voor doelman Paul Eland na hands buiten de 16 meter. Naast Paul liep ook Jordi Lokers een schorsing op na een 5e gele kaart waardoor beide spelers tegen VVC’68 ontbraken.

In deze wedstrijd die afgelopen zaterdag werd gespeeld kon trainer Edwin Kock gebruikmaken van de 41 jarige Peter Barendrecht als interim doelman en kreeg jeugdspeler Jessy Luijkx een basisplaats waardoor Thomas van der Wal op de reservebank begon. Jessy is de 3e jeugdspeler op rij die na Luc van de Klundert en Milton Nollen de voorbode vormen van een nieuwe jonge generatie talentvolle spelers. Jessy speelde een uitstekende wedstrijd, is snel en heeft de oplossing al klaar voor hij in het bezit komt van de bal zegt een tevreden trainer Edwin Kock. Na een uur en bij een 0-2 stand werd hij gewisseld voor Thomas.

Opvallend verder waren 5 momenten waarop Housni Chaibi de bal naar de verkeerde kleur speelde die in het begin DHV bijna noodlottig werden. Gelukkig kon Peter met een goede reflex een achterstand voorkomen. In de eerste helft speelde DHV goed positiespel en kwamen er via de vleugels kansen. VVC’68 legde in het begin het accent op de verdediging maar kwam in de 20e min. bij een scrimmage bijna tot scoren. Toch opende Leon Hollemans in de 32e min. met een echte “Panenka” voor DHV de score.(0-1) Bij een voorzet van Hawar Mouhiddine werd Jeffrey Bakx binnen de 16 m. onderuit gekegeld. In identieke situaties schoten vervolgens de gevaarlijke Joeri Malinka namens VVC’68 en de hardwerkende Jeffrey Bakx namens DHV op de paal.

Na rust was het Housni die al snel de 0-2 kon scoren. Een schot van Jeffrey werd in eerste instantie nog gekeerd door doelman Sander Zwaan maar kreeg in de rebound de bal als nog om de oren.

Voor DHV leek er geen vuiltje aan de lucht maar zoals zo vaak dit seizoen waren er de persoonlijke foutjes die de wedstrijd als nog spannend maakten. In de 65e min. profiteerde Joeri Malinka (1-2) en hierna moest Leon een bal van de doellijn halen. Toen bij een diepe bal van VVC’68 Thomas van Dijk uitgleed en de bal met de hand toucheerde kreeg hij de rode kaart en moest DHV de laatste 20 minuten met 10 man verder. Het in degradatienood verkerende VVC’68 rook zijn kans en schoof de manschappen naar voren. In de 80e min. moest DHV de gelijkmaker toestaan toen Joeri Malinka bij een terugspeelbal van Jesper de Rond de situatie beter timede. Jesper en Peter konden niet verhinderen dat hij op 2m van het doel zijn voet achter de bal kon krijgen.(2-2)

A.s. zaterdag komt de kersverse kampioen Krabbendijke op bezoek bij DHV. Op deze zaterdag speelt ook DHV 2 een belangrijke wedstrijd waarin bij winst het kampioenschap een feit zal zijn. Promotie naar de Reserve 4e klasse is een volgende stap naar een betere aansluiting met de selectie van DHV. Succes mannen!