Dr. Bernhard & Swing Cats
Dr. Bernhard & Swing Cats

Dokter Bernhard & Swing Cats in Zevenbergen

ZEVENBERGEN - Op zondag 27 mei treedt Dr. Bernhard & Swing Cats om 15.00 uur op in Restaurant Van der Hooft op de markt in Zevenbergen.

Bernard Berkhout is huisarts van professie, maar buiten het spreekuur geeft hij toe aan zijn grootste passie, de muziek. Ooit ontdekt door Pim Jacobs en Rita Reys, en onderscheiden met een Edison, solistenprijzen van het North Sea Jazz Festival, Jazz Festival Breda en Jazz In Duke Town. Hij trad op met wereldberoemde jazzmuzikanten zoals Madeline Bell, Scott Hamilton, Stan Getz, Toots Thielemans, Warren Vaché, Eddie Daniels, James Morrison en Tom Baker.

In de jaren ´80 en '90 speelde hij voornamelijk met zijn “Swing Mates” op alle Nederlandse Jazzfestivals en in schouwburgen. Rond 2006 kwam daar verandering in. Om een andere passie voorrang te geven, richtte hij zich voornamelijk op het optreden met de “Swing Orchestra”, een 16-mans sterke op Benny Goodman en Fletcher Henderson georiënteerde Big Band, die in heel Europa optrad en immens populair is in Lindyhop kringen.

De cd “Let’s Dance” vindt aftrek over de hele wereld.

Sinds 2016 heeft hij weer een klein combo “The Swing Cats”. Niet alleen als klarinettist maar ook als zanger. Bernard Berkhout-klarinet; Jacco Griekspoor-vibrafoon; Pieter van Santen-piano; Hans Voogt-gitaar; Vincent Kuiper-bas; Dolf Helge-slagwerk.

Meer informatie op www.cultuurmoerdijk.nl/klassieke-concerten. Aanvang 15.00 uur. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.cultuurmoerdijk.nl en bij de ingang van het zaal van restaurant Van der Hooft in Zevenbergen. Jongeren tot 18 jaar hebben gratis toegang tot het concert. [l]