Richard en Robert gebroederlijk naast elkaar
Richard en Robert gebroederlijk naast elkaar Ria van Schie

Richard van der Horst kampioen Noordhoek

NOORDHOEK - Het was al zo goed als zeker, maar nu is het definitief, Richard van der Horst wint de ranking van D.V. Noordhoek 2017-2018. De toernooiwinst afgelopen vrijdag moest hij aan zijn broer Robert laten.

Door omstandigheden was het laatste toernooi van dit jaar niet druk bezet.

De top van het klassement was er echter wel en daar draaide het dit toernooi om. De kampioen was nagenoeg zeker, alleen als Richard de poulefase niet zou overleven en Anton het toernooi zou winnen kon het nog mis gaan. Het ging voornamelijk om de plaatsen twee en drie waarvoor nog drie kandidaten waren.

De latere finalisten Richard en Robert van der Horst kwamen beiden ongeslagen de poule door en Robert verbeterde onderweg ook de hoogste uitworp van dit seizoen (121 Thijs) en zette die op 150. Richard Leijten gooide een 180 score.

In de kwartfinale zag Thijs zijn podiumplaats in rook opgaan want hij verloor het 3-1 van Richard van der Horst. Datzelfde kon Anton ook gebeuren maar die knokte zich, na twee keer te hebben achtergestaan, met 3-2 langs Maikel. Richard Leijten won met 3-1 van Ria en Ronald moest met 3-0 zijn meerdere erkennen in Robert, die een heel goed toernooi speelde. Anton had zijn podiumplaats veilig gesteld maar zijn tweede plaats was nog lang niet zeker en dat zou hij ook na de halve finale tegen Richard van der Horst niet zijn, met 3-1 verloor hij. Nu was hij afhankelijk van de andere halve finale, tussen Richard Leijten en Robert. Robert won met 3-1 en dat betekende 2e plaats voor Anton en 3e plaats voor Richard Leijten in de eindstand. Nu restte alleen de finale nog. Richard nam al snel een 2-0 voorsprong, mede omdat Robert weigerde zijn dubbels te gooien.

Dat veranderde echter vanaf de derde leg. Robert was op alle fronten beter en stoomde gelijk door naar een 4-2 overwinning. Zijn laatste leg deed even denken aan van Gerwen donderdagavond. Hij had voor die leg n.l. maar 13 pijlen nodig! Nu nog de seizoensafsluiting op 9 juni en dan zit dit jaar er weer op. [l]