overzicht van het toernooi
overzicht van het toernooi Fred Alders

Open Moerdijktoernooi Jeu de Boules Zevenbergen

ZEVENBERGEN - Afgelopen zaterdag 19 mei is er voor de eerste maal het open Moerdijktoernooi gespeeld.

Het Moerdijktoernooi bestond al 10 jaar maar dreigden een langzame dood te sterven. Wij, Frie en Giel, wilden dit toernooi een nieuwe boost geven, zijn daar vervolgens mee gaan stoeien en hebben daarna alle kernen van de Gem. Moerdijk aangeschreven, daar kwamen gelukkig positieven reacties op, en zij zijn dan ook dit verder uit gaan werken. Zij hoopten op ong. 24 koppels, maar het werden er 32 koppels, dit hadden zij ook niet verwacht. Daarvoor moest ook het programma aangepast worden, de bedoeling was om 4 rondes te spelen, maar dat gingen wij gezien het grote aantal deelnemers niet redden, dus is gekozen om 3 rondes te spelen.

De voorzitter Wim v Spronsen heette eenieder welkom, vooral ook wethouder Thomas Zwiers die tezamen met de twee oudste leden Zus v Beers en Jan Hasper de eerste bal gaat gooien, en daarbij is het toernooi geopend. Het is een geweldig mooi gezicht als er op 12 banen door 48 spelers tegelijk wordt gespeeld, dan staan er nog 8 koppels te wachten totdat de eerste banen vrijkomen. Voor de spelers die dit nog nooit hebben gespeeld was het een beetje onwennig om deze koppelwedstrijd te spelen, maar voor de meer geoefende speler was het een fluitje van een cent. De eerste ronde verliep dan ook vlekkeloos, met soms wat tegenvallers voor een verloren partij maar ook blije gezichten vanwege een gewonnen partij.

Na het nuttigen van een drankje en iets lekkers bij de koffie gaat iedereen weer aan de slag om te proberen dit kampioenschap binnen te halen, sommige lukt het om ook deze 2e partij te winnen. Het is jammer dat de temperatuur niet helemaal meewerkten, het was zelfs koud en dat is voor sommige mensen best hinderlijk als het zo koud is, maar dit kunnen wij niet regelen. Nadat de 3e ronde is gespeeld en de kachels waren aan gedaan, kon iedereen genieten van een drankje en een snack, en werden de punten opgeteld, daaruit blijkt dat de wisselbokaal dit jaar in Zevenbergen blijft, en in handen is van het koppel Joke Kortsmit/Edo v Leersum met 318 pnt. Tweede is geworden Gerrit d Hollander/Ron Verwey met 313 pnt uit Fijnaart. Derde is Riet Jongenelen/Henny d Jong met 311 pnt.

Alles bij elkaar een zeer geslaagde middag, en dit gaan wij volgend jaar zeker weer doen. Hartelijk dank voor alle vrijwilligers die een steentje hebben bij gedragen. [l]