Realisatie nieuw dorpshart Moerdijk stap dichterbij

MOERDIJK - Omdat de Provincie Noord-Brabant de gemeente Moerdijk een ontheffing van de Wet natuurbescherming heeft verleend, is de komst van het nieuwe dorpshart in Moerdijk dorp een stuk dichterbij gekomen.

DOOR PETER HOUTEPEN

De ontheffing was door de gemeente Moerdijk aangevraagd om de paarverblijfplaatsen van de vleermuizen die in de kerk werden aangetroffen, te compenseren.

"In 2017 hadden we al preventief meerdere vleermuiskasten opgehangen als compensatie voor de paarverblijfplaatsen en om zo de voortgang te houden in de realisatie van het dorpshart. We zijn daarom ook erg blij dat de ontheffing is verleend en we nu kunnen doorpakken", aldus wethouder Eef Schoneveld.

Ontmoetingsplek

Het is de bedoeling van het dorpshart in Moerdijk een ontmoetingsplek te creƫren met faciliteiten voor jong en oud, waarbij de kerk deels wordt behouden. Voordat er gestart kan worden met de aanleg moet eerst de kerk gedeeltelijk gesloopt worden. Vanaf donderdag 21 juni tot en met halverwege juli wordt het grove sloopwerk uitgevoerd. Op woensdag 20 juni wordt door de gemeente een dorpsavond georganiseerd voor de inwoners.

Speelzone

Voor de inrichting van de speelzone in het dorpshart van Moerdijk zijn de drie huisaannemers voor speeltoestellen van de gemeente gevraagd om met een eigen invulling te komen. De leerlingen van basisschool de Klaverhoek gaan te zijner tijd de ontwerpen beoordelen.[l]