Kampioensteam met Sharon, Danick en Stephan.
Kampioensteam met Sharon, Danick en Stephan. Erik Kortsmit

Amorti spelers kampioen van Nederland landscompetitie jeugd

ZEVENBERGEN - Afgelopen weekend is in Warmenhuizen de nationale finale gespeeld van de landscompetitie jeugd. De acht geplaatste teams werden hiervoor in twee poules ingedeeld welke een halve competitie speelden. De vier spelers van Amorti hadden zich allen via de districtscompetitie voor deze finale geplaatst, deze spelers waren in twee teams verdeeld waarbij bij elk team een speler van SVW was toegevoegd.

De spelers van Amorti 1 waren Stephan en Danick Kortsmit en Sharon Radings, de spelers Sybren Hofma, Mike Fens en Merijn van Nispen vormden het 2e team. De 1e wedstrijd tegen Horna ging met 4-2 verloren, alleen Stephan won zijn partij terwijl Danick slechts 1 carambole te kort kwam. In de 2e wedstrijd tegen BV Overberg werd er een 4-2 overwinning behaald door winstpartijen van Stephan en Sharon. De 3e wedstrijd tegen BC Zeeland 2 werd met 6-0 gewonnen.
Eindstand poule 1: 1e BV Overberg 4 matchpnt. en 14 partijpnt. 2e Amorti 1 4 matchpnt . en 12 partijpnt. 3e Horna 2 matchpnt. en 6 partijpnt. 4e BC Zeeland 2 2 matchpnt. en 4 partijpnt.

Poule 2
In poule 2 werd de 1e wedstrijd tegen de Liefhebber met 5-1 verloren, alleen Sybren speelde een remisepartij. De 2e wedstrijd tegen BC Zeeland 1 werd met 6-0 gewonnen waarbij Mike een fantastische partij speelde met een moyenne van 3,18. De 3e wedstrijd tegen ’t Topke ging met 4-2 verloren, hier won alleen Merijn zijn partij. Mike was blijkbaar nog van slag van zijn goede partij want nu speelde hij met een moyenne van 0,61.
Eindstand poule 2: 1e De Liefhebber 6 matchpnt. en 13 partijpnt. 2e ’t Topke 4 matchpnt. en 10 partijpnt. 3e Amorti 2 2 matchpnt. en 9 partijpnt. 4e BC Zeeland 1 0 matchpnt. en 4 partijpnt.

Finales
Amorti 2 moest hierdoor om de 5e en 6e plaats spelen tegen Horna welke met 4-2 werd gewonnen door winst van Sybren en Mike waardoor ze een 5e plaats hebben behaald.
Amorti 1 speelde eerst een kruisfinale tegen de Liefhebber welke met 4-2 werd gewonnen, Stephan en Sharon behaalden de winst. Hierna moesten ze de finale spelen tegen ’t Topke, deze werd met 4-2 gewonnen door winst van Stephan en Sharon en was de nationale titel een feit. [l]