Hartverwarmend vioolconcert wordt op 9 juni herhaald

ZEVENBERGEN - Ondanks het mooie zomerweer was er een enthousiast publiek afgekomen op het vioolconcert, dat werd gegeven afgelopen zondagmiddag 27 mei in de "De Stad Klundert" waarbij violist Govar Hamid samen met pianist Gerrit van der Schouw een zeer gevarieerd vioolconcert gaven in cultureel centrum "De Stad Klundert".

Grandioos, ontroerend, hartverwarmend; dat waren enige loftuitingen die de muzikanten te horen kregen. Gelukkig is dit concert nog een keer te beluisteren op zaterdag 9 juni in de Moerdijkzaal te Zevenbergen. Aanvang concert 19.30 uur, zaal open 19.00 uur.
Op dit concert kunt u genieten van de pareltjes uit het klassieke viool- repertoire van o.a. Schubert, Vivaldi, Monti en Saint Saens. Maar ook de hedendaagse stijlen komen aan bod waarbij Govar een viooldialoog houdt met de computer.
Govar Hamid (1980) werd geboren in de Sulemania, Noord Iraq. Deze stad is een smeltkroes van verschillende volken en culturen en religies, zoals Arabieren, Koerden, Christenen, Joden, Achorianen en Keldani. Hierdoor kwam hij in aanraking met de verschillende muziekstijlen. Vanaf 8 jaar begon hij muziek te studeren. Hij wilde graag piano of accordeon gaan spelen, helaas waren er op de plaatselijke muziekschool , "school of fine arts" geen pianodocenten, maar wel viooldocenten. Dus viel de keuze op de viool. In deze 5 jarige opleiding studeerde hij af op de onderwerpen Oriƫntaalse- en Klassieke muziek.
Op 23 jarige leeftijd kwam Govar naar Nederland en studeerde viool aan de Conservatoria van Tilburg en Maastricht. In 2016 deed hij een onderzoek naar de verschillen tussen de Vibrato's en Glissandi van de Westerse en Oosterse muziek. Govar Hamid is als viooldocent verbonden aan het Kunstencollectief wat in de regio muziekonderwijs geeft. Een aantal van zijn leerlingen spelen in het Symfonisch RuimteOrkest en het leerlingenorkest Maestro. In december trad hij met zijn vioolklas op in de Moerdijkzaal Zevenbergen waarbij hij een voorproefje gaf van zijn virtuositeit met o.a de Czardas van Monti. Govar wordt op piano begeleid door pianist Gerrit van der Schouw. Gerrit van der Schouw, studeerde piano bij o.a. Jacob Elskamp en kerkorgel bij Jan van Brandwijk, Jaap Hillen en Lambert van Eekelen. Hij behaalde het dirigentendiploma van de Kurt Thomas Stichting in 1976 en was medeoprichter van Koor Cantzoni en Het Symfonisch RuimteOrkest. [l]