Expositie geheel in zwart-wit

ZEVENBERGEN - Is dit de laatste expositie in de Schuur in Zevenbergen? Moeten wij na 37 jaar een nieuwe locatie zoeken? Kunnen wij niet meer terecht in de Schuur? Hoe gaan de volgende exposities dan worden ingevuld? Waar zijn wij met de kerstexpo in 2018? Allemaal vragen waar wij als groep Exposities van Stichting Cultureel Moerdijk mee bezig zijn.

De zeer bijzondere expositie met de titel: "Zwart-wit in alle kleuren en vormen" kunnen wij toch nog aanbieden op ons bekende adres: Kerkstraat 23 in Zevenbergen en wel op 16 en 17 juni vanaf 13.00 uur.

Deze expositie zal u versteld doen staan over alles wat in onze kleuren-wereld op een aparte wijze in zwart/wit wordt weergegeven. Rondlopen in de kunstwereld zonder kleuren is een heel aparte belevenis. Riet Damen is zeer druk bezig geweest om voor ons nieuwe beelden te maken. Ria Schoonen maakt al langer als een jaar alles in zwart-wit in alle kleuren en vormen. Mariette Kapitein gaat oude foto’s maken natuurlijk met bijpassende kleding. Deze worden gelijk uitgeprint. Bezoekers kunnen bekijken wat Wil van Oorschot heeft gemaakt van papier. Dat kunst uit speksteen ook helemaal in deze kleuren kan worden gemaakt laat Alina Bastiaansen zien. Help haar mee om iets moois te maken. Natuurlijk mogen geen puzzels ontbreken; die gaat Wil Deurloo voor ons neerleggen. De striptekenaar John van Mourick laat zien dat ook strips mooi kunnen zijn in zwart – wit waarbij iedereen kan leren tekenen. Werken met powertex door Ellen Broere en met textiel door Ankie Winkelman kunnen wij bewonderen; dat is absoluut een aparte techniek. Wat kunnen wij verwachten van de illustrator Stef de Ridder? En ook ooit tabletprints gezien zonder een kleurenpallet van Clement Lankreijer? Het theaterhuis Willemstad speelt met een groep een voorstelling uit de musical 101 Dalmatiërs. Voor jong en oud wordt op beide dagen een workshop door KOS gegeven om zelf een stukje kunst te maken. Zij hebben inmiddels kunststukje in zwart-wit op de scholen gemaakt en die worden natuurlijk ook geëxposeerd. Zonder een zwart/witte koe (die je ook kunt melken) missen we een stukje natuur, dus die is ook aanwezig. Kom ook schaken op een enorm groot schaakbord, iedereen kan meedoen. Het is de bedoeling dat er ook een demonstratie wordt gegeven. Als organiserende groep zijn wij blij dat ook de scholen aan zwart – wit meewerken. Ook de jeugd ziet dit als een uitdagende expressievorm.

Het is duidelijk dat er een hoop te doen is op beide dagen, daarom mis het niet. Naar deze expo komen in zwart-witte kleding moet niet perse maar zou wel erg verrassend zijn. [l]