Prokkelmiddag op de Lindonk in Zevenbergen

ZEVENBERGEN - Op zaterdag 9 juni van 13.30 tot 16.00 uur wordt door de woongroep van Stichting Sovak in Zevenbergen voor de vierde maal een prokkelmiddag georganiseerd.

Aan de Lindonk 87 en 89 woont een groep van 20 (jong-)volwassenen met een (licht) verstandelijke beperking. De prokkelmiddag maakt onderdeel uit van een landelijk initiatief van Stichting Prokkel, zie (www.prokkel.nl). In het kort komt het er op neer dat het bij een 'prokkel' gaat om een ontmoeting tussen mensen mét een verstandelijke beperking én mensen zónder een verstandelijke beperking.

Lekkernijen
Buurtgenoten maar ook andere belangstellenden zijn van harte uitgenodigd om een kijkje te komen nemen bij de woningen aan de Lindonk. Wie dat wil kan zich wagen aan een potje sjoelen of proeven van zelfgebakken cupcakes of een suikerspin. Verder is koffie, thee en ranja gratis te verkrijgen. Voor de kleintjes is er ook de mogelijkheid tot schminken, grabbelton en cupcakes versieren. Ook de buren van Lindonk 87 en 89, het Turkse Centrum, is met een kraampje aanwezig om allerlei Turkse lekkernijen te verkopen. Verder zijn er allerlei (oud Hollandse) spelletjes, een hondenshow en voor de liefhebber bestaat de gelegenheid om een potje te dammen of te schaken.

Opening

De prokkelmiddag in Zevenbergen gaat om 13.30 van start en duurt tot ongeveer 16.00 uur. De opening wordt verricht door wethouder Eef Schoneveld. De ontmoeting tussen mensen mét een verstandelijke beperking én mensen zónder een verstandelijke beperking is kostenloos te bezoeken.

Informatie

Meer informatie over de middag in Zevenbergen is te verkrijgen per e-mail op het adres: lindonk89@sovak.nl[l]