Fata Morgana door de Dance Kids.
Fata Morgana door de Dance Kids. Michelle Verweij

Sprookjesbos in Zevenbergschen Hoek

ZEVENBERGSCHEN HOEK - Na maandenlang teksten schrijven, decor schilderen, kostuums naaien en dansjes en tekst leren, was het dan eindelijk zover! De kerk van Zevenbergschen Hoek werd afgelopen zondag omgetoverd tot het sprookjesbos van de Efteling.

Het publiek werd bij de deur hoffelijk ontvangen door lakeien en hofdames en eenmaal binnen in de kerk klonk het welbekende geluid van de muzikale paddenstoelen van de Efteling. De zeven toneelspeelsters van Kindertoneel OVU speelden samen met hun echte juf Joyce Hultermans van basisschool De Hoeksteen een zelfgeschreven toneelstuk 'De Magische Schoolreis'.

Het verhaal

Het verhaal begon met een saaie topografieles waarbij de plaatsen van de provincie Noord-Brabant behandeld werden. Ineens wees juf Joyce ook Kaatsheuvel aan op de kaart en iedereen weet wat dat betekent! Omdat de volgende dag op de basisschool gestaakt zou worden door de leraren, bood juf Joyce de kinderen een dagje naar de Efteling aan. Ze vertrokken met een zelfgemaakte schoolbus naar het pretpark en langs een nagemaakte Langnek kwamen zij bij het sprookjesbos aan. De muziek begon en ineens kwamen er allemaal kleine elfjes van de Dance Kids Kleuters uit een waterlelie tevoorschijn. Wat waren ze schattig en wat lieten ze leuke dansjes zien! Nadat de elfjes uitgedanst waren ging het toneelgezelschap verder. Zij belandden bij de Fata Morgana. De meisjes van Dance Kids Groep 6 waren prachtig aangekleed als Arabische prinsessen met zelfgemaakte kostuums en betoverden iedereen met hun dansuitvoering. Nadat zij uitgedanst waren, liepen de kinderen met juf Joyce verder tot aan Monsieur Cannibale. Wat was het leuk dat de Dance Kids groep 3-4 met de kookpotten het podium opkwamen en in hun rieten rokjes en met botjes in hun haar hun dansoptreden gaven. Zij lieten nog meer dansjes zien die ze de afgelopen tijd hadden geoefend en daarna ging het verhaal weer verder. Juf Joyce verdwaalde in het nagemaakte doolhof en de kinderen gingen nog kijken bij Ravelijn dat werd vertolkt door de Dance Kids groep 7-8. Aan het einde van het verhaal vertrokken Iza, Benthe, Maaike, Quinty, Charissa, Fleur en Julia met juf Joyce in een zelfgemaakte Python door het gangpad van de kerk tot hilariteit van het publiek. Na een welverdiende pauze hebben de kinderen van Dance Kids ook nog hun andere dansjes kunnen laten zien aan alle trotse vaders, moeders, opa’s en oma’s en belangstellenden in de kerk. Er zijn wel meer dan 250 bezoekers geweest. Dus Renata van Es en Miriam Wilmot van kindertoneel OVU en Anita de Bruin en Michelle Verweij van de Dance Kids kunnen terugkijken op een hele geslaagde middag en leuke samenwerking van 2 kinderverenigingen in Zevenbergschen Hoek. Waar een klein dorp al niet groot in kan zijn!
Volgens het publiek smaakt dit naar meer, dus wie weet waar de Dance Kids volgend jaar mee op de proppen komt![l]

Fata Morgana door de Dance Kids