Afbeelding
Eric Wander

Expositie: 150 jaar Harmonie in Zevenbergen

ZEVENBERGEN - Muziekvereniging Zevenbergen bestaat 150 jaar. Hoewel dat niet helemaal waar is, eigenlijk is het Harmonie Euterpe die in 1868 werd opgericht. Samen met Harmonie Crescendo ging Euterpe in 2010 op in de Muziekvereniging Zevenbergen.

Om het 150 jarig bestaan te vieren wordt dit jaar een aantal activiteiten georganiseerd en de tentoonstelling in de hal van het Gemeentehuis is er daar één van. De tentoonstelling is het idee van de secretaris, Yvonne Peters en zodoende was een aantal leden van de vereniging maandag druk bezig met de inrichting van de tentoonstelling. Er zijn veel oude programma boekjes, brieven en een kasboek van lang geleden te zien. En natuurlijk zijn er de oude foto’s waar bij direct de vraag opkwam: “Wie zijn dat?” In de vitrines staan bekers en liggen de medailles en oorkondes. Kortom, een mooie tentoonstelling over 150 jaar geschiedenis van de Harmonieën in Zevenbergen.

De tentoonstelling is t/m 21 juni gratis te bekijken in de hal van het gemeentehuis in Zevenbergen tussen 8.30 en 17.00 uur. Op donderdag tot 20.00 uur en vrijdag van 8.30 tot 12.00 uur.

Meer informatie over Muziekvereniging Zevenbergen is verkrijgbaar bij het secretariaat: secretariaat@muziekverenigingzevenbergen.nl. [l]