Repetitie scene uit 'De Optocht'.
Repetitie scene uit 'De Optocht'.

Publiek diep geraakt door voorstelling Snippers

ZEVENBERGEN – Een geboeid publiek volgde zaterdag en zondag in de kerk van Stichting Emmaus te Langeweg de voorstelling ‘De Optocht’ van Tejatergroep Snippers.

De voorstelling die niet alleen qua spel, maar ook qua vormgeving het uiterste van de groep vroeg – de scenes worden allen op verrijdbare podiumdelen gespeeld – kwam ‘behoorlijk binnen’ aldus enkele toeschouwers. Niet verwonderlijk, want naast het hoofdthema, euthanasie, kwam ook de ziekte dementie aan bod. Gedurfd, integer, persoonlijk, maar ook heftig en herkenbaar, waren veelgehoorde opmerkingen na de voorstelling. Overigens waren er voldoende hilarische momenten om het gewicht van het thema naar een luchtiger plan te tillen. Regisseur, Corné Bouwmeester, nam niet de gemakkelijkste weg om dit stuk ‘aan de man’ te brengen. Hij koos bewust voor een kerkgebouw, om de controverse tussen religie en euthanasie te benadrukken. Bijzonder was zeker ook dat het publiek was gezeten op de meubels die Emmaus verkoopt. Met het feit dat verschillende spelers – overigens zeer functioneel en integer - uit de kleren gaan, overstijgt Snippers het niveau van een amateurvereniging.

De voorstelling is nog te zien op vrijdag 15 juni, 20.00 uur en zondag 17 juni, 14.30 uur. Kaarten zijn te bestellen via www.snippersonline.nl, bij de Borgh en bij Arno’s Jeans & Casual in de Ambachtsgang, Zevenbergen. [l]

Repetitiescene uit 'De Optocht'