Dorpshart Moerdijk krijgt nieuwe invulling

MOERDIJK - Voor de speelzone in het dorpshart van Moerdijk hebben leerlingen van basisschool De Klaverhoek gekozen voor het ontwerp van Boerplay. De verwachting is dat de speeltuin begin 2019 klaar is.

DOOR PETER HOUTEPEN

Deze week begint de gedeeltelijke sloop van de rooms-katholieke kerk in Moerdijk dorp. Drie huisaannemers waren gevraagd om met een eigen invulling voor de inrichting van de speelzone in het dorpshart te komen. Leerlingen van De Klaverhoek mochten de ontwerpen in een minicompetitie beoordelen.

Het ontwerp van BoerPlay was daarbij zwaar favoriet en won met een overtuigende meerderheid van 70 procent van de stemmen. De aantrekkelijkheid van en de variatie in de speeltoestellen speelde hierin een voorname rol. Het ontwerp heeft mogelijkheden voor elke leeftijdsgroep en telt veel toestellen.

Serieus

"De leerlingen namen hun taak erg serieus", aldus bijna afscheid nemend directeur Jack Boomaars van De Klaverhoek. "Een keuze maken doe je niet onvoorbereid. Voorafgaand aan het stemmen hebben de leerlingen zelf een brainstorm georganiseerd en daarin werd bepaald waarop gelet moest worden bij de keuze. Na het stemmen namen de leerlingen van de groepen 4 tot en met 8 de jongere leerlingen uit de groepen 1 tot en met 3 mee in het keuzeproces. Het besluit wordt dus door alle leerlingen gedragen." [l]