Wie heeft de groenste tuin van Moerdijk?

ZEVENBERGEN - 'Wie heeft de groenste tuin van Moerdijk?'. Onder die noemer organiseert de gemeente Moerdijk samen met de vereniging Groei & Bloei een wedstrijd.

DOOR PETER HOUTEPEN

Iedere inwoner van de gemeente Moerdijk met een groene tuin of een fleurig balkon kan meedoen. Voor de wedstrijd zijn drie categorieën uitgeschreven: in de eerste plaats voor tuinen kleiner dan 200 vierkante meter, voorts voor tuinen groter dan vierkante meter, en tot slot voor balkons.

Jury

Aanmelden kan tot en met 31 augustus. Een deskundige jury van tuinambassadeurs van de vereniging Groei & Bloei beoordeelt vervolgens in september alle tuinen, waarna in oktober de prijsuitreiking volgt.

Prijzen

Iedere deelnemer krijgt na afloop een juryrapport met tips voor de tuin. De winnaars in elke categorie ontvangen een toegangsbewijs voor de Tuinen van Appeltern voor twee personen.

Deze prijs is inclusief een overnachting, een feestelijk ontbijt en een high tea in de tuinen.


Foto's

Personen die een gooi naar deze prijs willen doen, worden verzocht drie recente foto's van hun tuin of balkon te sturen naar het e-mailadres: groenstetuin@moerdijk.nl. Vermeld in de mail tevens naam, adres, telefoonnummer en - afhankelijk van de categorie waarvoor wordt ingeschreven - het formaat van de tuin.[l]