Sfeerimpressie Jan van Gils toernooi
Sfeerimpressie Jan van Gils toernooi Michiel Verstappen

VOV wint Jan van Gils toernooi

MOERDIJK - Traditioneel wordt op Hemelvaartsdag het Jan van Gils voetbaltoernooi gehouden bij TPO in Moerdijk. Ter nagedachtenis aan de veel te jong overleden Jan van Gils, draagt het toernooi vanaf 2015 zijn naam. Jan was een echte Moerdijker met het hart op de juiste plaats.

Door de vele afgelastingen was door de KNVB een competitieronde gepland op Hemelvaartsdag. Daarom is het Jan van Gils toernooi dit jaar gespeeld op 23 juni. Hierbij wordt 7 tegen 7 gespeeld op een half veld.

Afgelopen zaterdag was het heerlijk voetbalweer. De animo om deel te nemen wordt ieder jaar groter. Maar liefst 15 teams hadden zich ingeschreven. De teams waren afkomstig uit Lage Zwaluwe, Zevenbergen, Zevenbergschen Hoek, Langeweg, Kruisland, Moerstraten, Wagenberg en uiteraard Moerdijk. Om 14.00 uur werd er afgetrapt in drie poules. Na de finalewedstrijden was omstreeks half 7 de winnaar bekend. VOV uit Langeweg heeft de titel geprolongeerd en is voor de tweede maal winnaar geworden. Zij wonnen de finale tegen TDO (Toine Dekkers Onderhoud) uit Lage Zwaluwe. De kleine finale om de 3e en 4e plaats is gewonnen door FC Moerstraten tegen Hangover. De TPO Chicas en We gaan voor goud kregen beiden een aanmoedigingsprijs. TPO Chicas omdat ze als enige damesteam deelnam. We gaan voor goud, omdat ze tijdens de vier poulewedstrijden liefst 21 tegendoelpunten kregen en niet één keer wisten te scoren.

Dankzij het schitterende weer waren er veel supporters en de sfeer was perfect. DJ Frank zorgde voor de muzikale omlijsting; Rob en Tessa verzorgden de barbecue. Voor de kleintjes was er een springkussen. Na afloop van de finale was er een optreden van Win Florack bekend van ‘Topper gezocht’. Dankzij de inzet van vele vrijwilligers kan TPO terugkijken op een geslaagd toernooi. Volgend jaar op Hemelvaartsdag zal er wederom een Jan van Gils toernooi plaatsvinden.

Uitslag: 1. VOV; 2. TDO; 3. FC Moerstraten; 4. Hangover; 5. Sjotto; 6. Moete gij nie werke?; 7. Saved by the Belly; 8. FC De Snerkers; 9. Simson Applicatie; 10. Meindert Snacks?!; 11. De Titelverdedigers; 12. TPO Chicas; 13. Toekomstige Kampioen; 14. We gaan voor goud; 15. Dorstige amateurs. [l]