De top 3 van het golfweekend: winnaar Arjan Machielse (met ingehouden buik), Ger Tegelaar (met bril) en Ben Vos
De top 3 van het golfweekend: winnaar Arjan Machielse (met ingehouden buik), Ger Tegelaar (met bril) en Ben Vos Ben Vos

Arjan Magielse magnifiek meester der Belgische banen

FIJNAART - In deel 1 van dit feuilleton over de roemruchte golfende Fendertsmannen las u over golfdag 1 en 2 aan de Belgische kust. Maar over een schaars geklede quizmaster, de Segwaygayboys en op knieën doorgebrachte nachtelijke uren. Lees nu snel verder over de rest van het derde lustrum weekend van onze knappe jongens.

Het zal het vorderen van de leeftijd zijn, of de nervositeit rondom de wedstrijden, maar het tellen der punten bleek op momenten te moeilijk. De naar eigen zeggen hoog opgeleide rekenmeester Ben bleek op vrijdag al openlijk betrapt door onze rechtvaardige voorzitter Toon op een slordige telfout in zijn scorekaart. Op golfdag 2 bleek Wim van Alphen door René “Trump” Consenheim onjuist geïnformeerd te zijn over de toe te passen tabel (alternative facts) en ook nog een rekenfout gemaakt te hebben. Kortom: de Fendertsmannen zijn nu naarstig op zoek naar een golfende notaris. Overigens bleek dit weekend den Wimme niet alleen een betere tafelvoetbalspeler dan golfer maar hij is kennelijk ook aantrekkelijker aan de voetbaltafel daar meerdere (Duitse) vrouwelijke tegenstanders tegen hem wilden spelen. Na afloop werden er ondanks aandringen geen shirtjes geruild door Wim.

En dan beste lezers, de grote weekendfinale op zondag! Na twee wedstrijden werd het weekendklassement geleid door Arjan met slechts één punt voorsprong op Ben, gevolgd door Luuk en Robert. Conform goed gebruik worden de hoogst genoteerden in de laatste flight geplaatst opdat zij niet alleen tegen zichzelf spelen (golf is een namelijk een confronterend spel waarbij je alleen van jezelf kunt verliezen. Niet voor niets luidt een bekend golfgezegde: “golf is played mainly on a five-and-a-half-inch course... the space between your ears”) maar ook zichtbaar tegen elkaar.

Met gespannen, witte gezichten verschenen deze vier potentiële weekendwinnaars op hole 1 van Golfclub Oostburg in Zeeuws Vlaanderen. Al snel werd duidelijk dat het niet zo soepel liep als de voorgaande dagen. De baan bleek mooi, moeilijk en uitdagend. Mocht u zelf deze mooie baan eens bezoeken en u vindt in het bos nabij hole 5 een driver, wilt u deze dan afgeven bij Martijn?

Na terugkomst van de laatste flight startte het tromgeroffel: wie wint België 2018? En Bam! Ineens ben je weekendwinnaar: Arjan Magielse. Deze sportman van formaat pakt op de dag voordat hij 50 jaar wordt overtuigend de weekendzege. Ger Tegelaar speelde de beste wedstrijd van zijn leven: maar liefst 42 punten plus een Birdie en daarmee sprong Ger vanuit de middenmoot naar de 2e plaats van het weekendklassement. Ben bemachtigde ternauwernood de 3e plaats. Gevolgd door President Toon, Luuk, Robert, Wim, Jurgen, Martin, Martijn, René, Lex, Robby, Pascal en Peter.

Voor de statistieken de uitslag van de derde wedstrijd: Ger gevolgd door Toon (35), Arjan (33), Martin (31) en Jurgen van Hoof (31). De Longest was voor Rene, de Leary voor Toon en de Neary voor Wim.

Na Robert hartelijk bedankt te hebben voor de uitstekende organisatie van dit geweldige weekend en de mooie koffiemachine met levenslang gratis bonen, reden de moegestreden Fendertsmannen huiswaarts om hun liefhebbende vrouwen te imponeren met de heroïeke golf- en andere prestaties van de afgelopen dagen. [l]