Obstakels moeten verkeer remmen op Noordlangeweg

WILLEMSTAD - De gemeente Moerdijk laat deze week een aantal obstakels aanbrengen om de snelheid van het verkeer tegen te gaan op de Noordlangeweg in Willemstad, op het deel tussen de Maltaweg en het Steenpad.

DOOR PETER HOUTEPEN

De maximumsnelheid ter plekke is 60 kilometer. Wethouder Thomas Zwiers: "Er werd al geruime tijd door een groep bewoners geklaagd over het verkeer. Niet alleen op het gebied van snelheid, maar ook over geluidshinder. We hebben een snelheidsmeting gedaan en mede op basis daarvan hebben we toch gemeend de weg anders te moeten inrichten om de snelheid eruit te halen. De weg leent zich er in principe qua inrichting voor om er met een relatief hoge snelheid overheen te rijden, maar dat is natuurlijk niet de bedoeling."

Wegversmalling

De ingrepen die deze week plaatsvinden om de overlast terug te dringen gebeuren na overleg met de bewoners. Er worden drie verkeersplateaus (buiten de bebouwde kom) en een verkeersdrempel (binnen de bebouwde kom) aangebracht. Ook wordt ter hoogte van de bebouwde komgrens een wegversmalling gemaakt. Vermoedelijk zijn de werkzaamheden eind deze week afgerond. De weg is tot dan volledig afgesloten voor het verkeer, met uitzondering van bestemmingsverkeer. Niet-bestemmingsverkeer volgt tijdens de uitvoering van de werkzaamheden een omleidingsroute.[l]