Flyeractie tegen inklimmers in trucks

MOERDIJK - De gemeente Moerdijk gaat een flyeractie voor vrachtwagenchauffeurs houden langs de A16 en een stuk van de A17 om te waarschuwen voor inklimmers in hun trucks. Dat gebeurt onder andere in samenwerking met het Havenbedrijf en de Vreemdelingenpolitie.

DOOR PETER HOUTEPEN

Burgemeester Jac Klijs geeft deze woensdag (11 juli) het startsein voor de actie. De flyers worden uitgedeeld in verschillende talen. "Andere gemeenten elders in het land die ook met het fenomeen inkimmers te maken hebben, hebben al gevraagd of ze onze flyers hiervoor mogen gebruiken", zegt wethouder Thomas Zwiers trots.

Dekzeilen

Er worden tevens borden geplaatst op plekken langs de weg waar vrachtwagenchauffeurs vaak stoppen. Zwiers: "Op dit moment zijn het voornamelijk Albanezen die proberen om door middel van het opensnijden van dekzeilen in een container te komen en daarmee uiteindelijk in Engeland te geraken."

De wethouder vervolgt: "In dat gebied langs de A16 en A17 ondervinden we op dit moment problemen met inklimmers. We verrichten op deze plekken al handhaving middels een gecoördineerde aanpak. We proberen niet alleen die inklimmers op te sporen, maar vooral ook de mensensmokkelaars die er achter zitten."[l]