Deelnemers in actie op de jeu de boule banen.
Deelnemers in actie op de jeu de boule banen. Giel Broere

Goede opkomst bij Introducee toernooi Jeu de Boule

ZEVENBERGEN - Dinsdag 4 juli organiseerden wij voor het tweede jaar een introducee toernooi. En gezien het aantal deelnemers 34 personen valt dit zeker in goede aarde, de bedoeling van dit toernooi is om meer mensen over de streep te krijgen om ook eens een balletje te komen gooien.

Na het welkomstwoordje, en door trekking van een enveloppe dat bepaald wat je koppel nummer is en op welke banen je deze avond speelt, gaat iedereen vol goed moed aan de eerste ronde beginnen. Jammer dat 2 personen door omstandigheden af moeten laten weten en daarom komen de koppels ongelijk uit 17 koppels. Daar is ook weer een oplossing voor, dat levert dan ook voor Ria en Wilma een winst partij op 13-7 die zit alvast in de knip.
Het is een mooi gezicht als er op 9 banen wordt gespeeld en het levert mooie plaatjes op. Dan wordt ook wel gelijk duidelijk dat de introducee die met de betere boulers speelt gelijk de leiding in het klassement neemt. Dat neemt niets weg van het enthousiasme van alle andere spelers, zoals het motto bij ons dan ook altijd is Meedoen is belangrijker dan winnen.
Gelukkig komen Tonny en Elly hun mannen aanmoedigen, en wordt er geprobeerd ze dan ook te strikken om met ons mee te spelen, dan is er weer een even aantal koppels.En ja hoor dat willen ze wel en gooien vol enthousiasme hun ballen.
De warmte van deze dag gaat voor velen nu parten spelen. Nel en Martha kunnen ook deze wedstrijd niet met winst afsluiten. Hetzelfde geld voor Caroline en CorRus, maar na afloop wacht hen een koel drankje en een hapje van Theo en Toon.
Volgend jaar gaan wij dit toernooi zeker weer organiseren, en hopen dan weer op zeker zo’n zelfde opkomst als dit jaar.

Uitslag
1e plaats Robin v S met 3 33 pnt
2e plaats Peter L met 3.22 pnt
3e plaats Koen J met 3 17 pnt
Iedereen bedankt voor deze mooie zomeravond. [l]