Het pand van Hyundai Bartelen.
Het pand van Hyundai Bartelen. Foto:

Bartelen ook Hyundai-dealer in Roosendaal

ROOSENDAAL - Bartelen wordt ook Hyundai-dealer in Roosendaal. Het Brabantse familiebedrijf dat al vele jaren met het populaire Koreaanse automerk actief is in Fijnaart, neemt per direct Hyundai-dealer Van Osta over. Dat heeft Hyundai Motor Nederland bekendgemaakt.



Bartelen heeft al een lange historie met Hyundai. "We hebben al 15 jaar succes met Hyundai – een van de snelst groeiende en succesvolste automerken van nu", zegt directeur Kees Bartelen trots. "Toen bekend werd dat Van Osta zou stoppen vanwege gebrek aan opvolging, hebben wij de kans om het bedrijf van Peter over te nemen met beide handen aangepakt. Wij gaan de zaak voortzetten in het pand aan de Ettenseweg met hetzelfde vertrouwde personeel dat wordt aangevuld met extra mensen."



Modernisering
Complete modernisering dealerpand aan de Ettenseweg 54 in Roosendaal.
Het Hyundai-dealerbedrijf wordt wel eerst helemaal opgeknapt. "We gaan deze vestiging eerst compleet moderniseren. Tijdens deze verbouwing zijn er natuurlijk tal van aanbiedingen zodat we straks helemaal klaar zijn voor de toekomst", kijkt Bartelen vooruit. "Hyundai richt zich naast auto's met conventionele verbrandingsmotoren steeds nadrukkelijker op elektrisch rijden. Met de Hyundai IONIQ heeft het merk al veel succes. Binnenkort komt daar de volledig elektrische Hyundai KONA Electric bij. Dat is een geweldige elektrische auto met een actieradius van liefst 482 kilometer (gemeten volgens de nieuwe WLTP-richtlijnen). Daarmee loopt Hyundai voorop. Het pand moet dan natuurlijk ook diezelfde moderne uitstraling hebben."



Groenste automerk
Hyundai wil het groenste automerk van de wereld zijn. Daarin wordt fors geïnvesteerd. Niet alleen met diverse elektrische modellen, maar ook met hybride- en plug-in hybride-aandrijfsystemen. Kees Bartelen: 'In augustus arriveert ook het neusje van de zalm op het gebied van innovatieve technologie bij Hyundai: de NEXO. Dat is een auto die op waterstof rijdt en liefst 665 kilometer op een volle tank kan afleggen. Autobedrijf Bartelen is er klaar voor om samen met Hyundai al deze nieuwe uitdagingen aan te gaan.'

Openingsfeest
Openingsfeest is op 31 augustus met een lach en een traan.
Volgens Kees Bartelen wordt de openingsshow, die gepland is op vrijdag 31 augustus in de dan gemoderniseerde vestiging in Roosendaal aan de Ettenseweg 54, groots gevierd. "We tonen dan al onze modellen: van de populaire Hyundai i10 en i20 tot de Hyundai i30 en i40. De populaire SUV's KONA, Tucson en Santa Fe staan vooraan en natuurlijk ook onze reeds genoemde elektrische auto's: IONIQ, KONA Electric en NEXO. Het wordt een fantastisch feest met tal van aanbiedingen voor onze klanten. Maar het wordt ook een gebeurtenis met een lach en een traan. Peter van Osta – Hyundai-dealer van het eerste uur – neemt dan afscheid van zijn bedrijf en van al zijn trouwe klanten met wie hij door de jaren heen een hechte band heeft opgebouwd. Een emotioneel moment voor de familie Van Osta en een bijzondere gelegenheid voor ons. Kortom, de openingsshow wordt een feest dat je gewoonweg niet mag missen." [l]