Afsluiting seizoen met een high tea. FOTO TIES STEEHOUWER
Afsluiting seizoen met een high tea. FOTO TIES STEEHOUWER Foto: Ties Steehouwer

Senioren groep van SPIDO sluit seizoen af

KLUNDERT – De dames van de oudste gymnastiek groep van de gymnastiek vereniging SPIDO sloten in het clubgebouw van de vereniging het jaar af met een high tea.

De hartige en zoete hapjes waren klaargemaakt door de groepsleider Harry Canfijn die bij SPIDO veel groepen onder zijn hoede heeft. De 12 leden ven de groep komen iedere maandag om 15.45 bij elkaar om onder zijn leiding aangepaste oefeningen te doen. Volgens een van de deelnemers Gré van Dijk is datgene wat Canfijn geeft beslist geen ouderen gymnastiek. Van Dijk die decennia gymnastiek lessen heeft gegeven: 'De oefeningen die we krijgen liggen op een hoger niveau dan de meeste mensen denken. Een van de stellingen van Canfijn is wel "Als je het niet kunt dan moet je het niet doen"'. De leider zelf vertelde dat de dames een hechte groep vormen en dat het verzuim erg laag is. De oudste deelneemster is de 91 jarige Bets den Hollander. De les op maandag begint altijd met degelijke warming up. Daarna worden staande de heupen en de schouders losgemaakt waarna men de grond opzoekt voor de rug en de buik spieren. De les wordt besloten met rekken en strekken om het lichaam weer in evenwicht te brengen.

Nieuwe leden
Ondanks het feit dat er ook in Klundert steeds meer senioren komen loopt het aantal leden van de groep de laatste jaren wat terug. Iedereen die wat meer, op een verantwoorde manier, aan bewegen wil gaan kan vanaf maandag 20 augustus de overtollige vakantie pondjes er af proberen te krijgen in de gymzaal aan de Pr. Willemstraat. De eerste lessen zijn gratis. [l]