Nanda Sebregts is al een tijdje in training voor haar avontuur.
Nanda Sebregts is al een tijdje in training voor haar avontuur. Foto:

Nanda Sebregts gaat op de kickbike op bedevaart

FIJNAART - Op haar 43e verjaardag vertrekt Nanda Sebregts uit Fijnaart voor een bedevaartstocht op haar kickbike. Een tocht die haar op 27 juli van Oud-Gastel naar Meersel-Dreef brengt, waarbij zij in iedere plaats die zij passeert de kerk bezoekt om kaarsjes te branden. Deze lichtjes zijn een eerbetoon en ter nagedachtenis aan de vele overleden dierbaren van haarzelf en bekenden. Dit is voor Nanda een tocht waarbij zij zichzelf de kans geeft te rouwen om verlies, maar ook een tocht waarmee zij voor zichzelf de lat hoog legt. Voor haar is 35 kilometer steppen een grote uitdaging, want ze lijdt aan Obststructieve Slaap Apneu Syndroom (OSAS).

DOOR MIRYAM VAN DER STEE

Door dit syndroom is Nanda altijd moe. Per nacht slaapt zij niet meer dan gemiddeld tien minuten per uur. Het is ook de reden dat het haar niet gegund is een werkend bestaan op te bouwen. Om in beweging te blijven, kocht ze een tijd terug een kleine step met crossbanden. Dat beviel haar zo goed dat ze enthousiast op zoek ging naar een kickbike. Die vond ze in Rotterdam.

Taboesfeer

Met de aankoop van die kickbike wilde Nanda zichzelf een doel stellen. Dat werd steppen voor een goed doel, in dit geval de Landelijke Stichting Zelfbeschadiging. Een stichting die ze een warm hart toedraagt. Vervolgens kwam de vraag wat voor een soort tocht ze wilde gaan steppen. Ze koos voor een bedevaartstocht van Oud-Gastel naar Meersel-Dreef, waarbij ze onder andere stopt bij de kerken in Oudenbosch, Hoeven, Etten-Leur en Rijsbergen. Als training stept ze vele kilometers weg als voorbereiding op dit voor haar grote avontuur.

Zegening

Bij vertrek uit Oud-Gastel wordt Nanda gezegend door pastor Maickel in de Heilige Laurentiuskerk. Daarnaast wordt ze tijdens haar bedevaartstocht begeleid door twee bezemwagens. De voorste rijdt vooruit om in iedere kerk waar Sebregts stopt de altaars voor te bereiden met de foto's die meereizen. Deze foto's zijn van de dierbaren die herdacht worden en waarvoor Nanda telkens weer een kaarsje aansteekt. De achterste bezemwagen neemt een reservestep voor Nanda mee.

Miniconcert

Wanneer Nanda Sebregts naar verwachting rond 16.00 uur aankomt bij de Mariagrot in Meersel-Dreef, wordt ze daar opgewacht door haar vriend en andere belangstellenden. Voor iedereen is er dan een miniconcert van Marie-Christien Verstraten. "Het zal best zwaar voor mij zijn, want ik ben echt chronisch moe. Maar ik wil het per se volbrengen." Ze wil via deze weg iedereen heel erg hartelijk bedanken voor de steun, hulp en sponsoring die ze tot nu toe ontving, waarbij ze vooral de Lapse Begeleiding als hoofdsponsor heel dankbaar is.

Mensen die willen doneren voor deze bedevaartstocht kunnen dat geld overmaken naar NL91RABO0180248380, ten name van Landelijke Stichting Zelfbeschadiging te Utrecht en onder vermelding van bedevaartstocht Nanda Sebregts.[l]