Kievitsnest in maisland.
Kievitsnest in maisland. J.van Schie

Afsluiting met streekproducten bij Agrarische Natuurvereniging

MOERDIJK - Agrarische Natuurvereniging Drimmelen Moerdijk en omstreken heeft het jaar uitje gehouden op de boerderij van de familie Keller den Dunnen in Lage Zwaluwe. Het is onderhand traditie dat eenmaal per jaar een gezellig samenkomst wordt gehouden bij een van de leden.

Het bestuur memoreert dan wat de resultaten zijn van de weidevogel bescherming maar ook andere activiteiten worden genoemd zoals het boeren zwaluwen project. De middag en avond biedt vooral gelegenheid om met elkaar te praten over het mooie van agrarisch natuurwerk en dat boeren en burgers elkaar hierbij nodig hebben.
De middag begon daarom met een wandeling over de landerijen na een uiteenzetting van Janine Keller. Het bedrijf is in overgang van traditioneel gangbaar naar biologisch. Het houden van vee is binnen het biologisch boeren een belangrijk element en dat past helemaal bij Paul de Dunnen, een echte koeienliefhebber. Het duurt twee jaar voordat je het logo biologisch mag voeren en het kan lastig zijn deze periode te overbruggen omdat de opbrengst in KG daalt en de meerprijs er nog niet is. Bij het uienveld kregen we te zien wat e.e.a. betekent. De wied eg stond klaar voor 8 liefhebbers. Je neemt liggend plaats op het “bed” en met de handen haal je de onkruiden weg die tussen de plantjes groeien. Buiten de ruggen wordt met een aanaarder het onkruid verwijdert. Na de wandeling werd de BBQ aangestoken en ging de vegetarische keuken van Elly en Nella open om de hongerige te voeden. Zij zijn de buren van Paul en Janine en het vlees op de BBQ kwam bij bio boer en ANV lid de Koekoek vandaan. Met recht een avond over en met streekprodukten.
Volgend jaar zijn we op een locatie in Moerdijk zodat we op deze wijze ons nu uitgebreide gebied van de ANV leren kennen. [l]