De Nachtegalen bij Chateau de Steinbach.
De Nachtegalen bij Chateau de Steinbach.

Moerdijkse Nachtegalen concerteren in Belgisch kasteel

MOERDIJK - Afgelopen week maakte jeugdkoor de Oosterhoutse Nachtegalen, met daarbij een 9-tal inwoners uit de gemeente Moerdijk, een korte tournee naar België. De thuisbasis was Steinbach, een klein plaatsje in de Belgische Ardennen, slechts enkele kilometers verwijderd van de grens met Luxemburg en ook niet ver van de grens met Duitsland.

Het koor was uitgenodigd voor een bijzonder concert in Chateau de Steinbach. Daar werd o.a. een deel van de nieuwe geluidsdrager, die later dit jaar officieel uitkomt, ten gehore gebracht. Ook werd er een viering opgeluisterd in l’église Saint Laurent in Grand-Halleux.
Er was voor de jongens en meisjes volop gelegenheid om te ontspannen. Houffalize, Vielsalm en de grotten van Remouchamps werden bezocht, er werd gesport en op groot scherm werden de prestaties van het Belgisch elftal gevolgd.
Tussendoor werd er gerepeteerd ter voorbereiding op het nieuwe seizoen. Er wordt momenteel door de Nachtegalen gebroed op een tweede concertreis naar het verre Nieuw-Zeeland. De uitnodiging ligt er al! Waarschijnlijk gaat deze tournee in de eerste helft van 2019 plaatsvinden. [l]