route door de wijk Zevenbergen centrum zuid
route door de wijk Zevenbergen centrum zuid

Buurtbus naar Etten-Leur rijdt via Galgenweg en Donk

ZEVENBERGEN - Sinds december 2016 rijdt de buurtbus lijn 219 met succes dagelijks van maandag tot en met vrijdag haar dienstregeling tussen Zevenbergen en Etten-Leur. Dit vanaf half acht 's morgens tot half zeven 's avonds ieder uur vanaf NS station Zevenbergen naar Etten-Leur v.v.

Wat veel mensen kennelijk niet weten is dat sinds eind vorig jaar de buurtbus een route door Zevenbergen centrum Zuid rijdt. Hierdoor is het voor de passagiers mogelijk geworden naast de St. Jorisstraat ook bij de Galgenweg, Pr. Alexanderlaan, Donk, Pr. Hendriklaan en Hazeldonkse Zandweg op te stappen. Regelmatig horen wij dat lang niet iedereen in de gemeente Moerdijk op de hoogte is van deze wijziging. Je hoeft niet meer via Prinsenbeek en Breda om in het centrum van Etten-Leur te komen. Mensen voor het Werkplein en WMO zijn redelijk op de hoogte, maar een familiebezoekje of even wat andere winkels of weekmarkt bezoeken is met de buurtbus 219 mogelijk. Het nieuwe schoolseizoen staat weer voor de deur. Leerlingen van Munnikenheide College of de KSE kunnen uiteraard ook gebruik maken van deze voorziening. Andersom rijden leerlingen vanuit Etten-Leur al naar het Markland college. Rolstoelen zonder motor of accu worden ook meegenomen.

Vertrektijden

De vertrektijden vanaf het station zijn ieder uur om 34 minuten over het hele uur. De rit duurt ca 20 minuten.

Na de halte bij NS station om .34 worden de haltes: St. Jorisstraat .35, Galgenweg .37 , Willem Alexanderlaan .38, De Donk .39, Prins Hendrikstraat .42 en Hazeldonkse Zandweg .43 aangedaan.

Vanuit Etten-Leur gaat de bus ieder uur om 3 minuten over het hele uur richting Zevenbergen. Reizen met ov chipkaart heeft de voorkeur, maar ook pinnen is mogelijk. Buurtbus: Vriendelijk Vervoer, laat u eens verrassen. De chauffeurs van buurtbusvereniging LIJNZEZ (spreek uit als zes) nemen u graag mee. PS. U kunt met 5 dezelfde bus helemaal meerijden naar het Oranjeplein in Zundert. Zo kunt u met de bus op maandag 3 september de bloemencorsowagens bij het veilingterrein bewonderen. Wij zetten u (bijna) voor de ingang van de entree weg. [l]