Er is veel te genieten in Moerdijk dorp. ARCHIEFFOTO TIES STEEHOUWER
Er is veel te genieten in Moerdijk dorp. ARCHIEFFOTO TIES STEEHOUWER Foto:

Oldtimer Festival wordt een hele happening

MOERDIJK - Na een jaar overgeslagen te hebben, wordt van vrijdag 24 tot en met zondag 26 augustus in het dorp Moerdijk weer het Moerdijks Oldtimer Festival georganiseerd. Voor het publiek een hele happening en voor de vele vrijwilligers een hele klus. Dat was ook de reden dat in 2017 even een pauze werd ingelast. Dit om de accu op te laden, en aan het uitgebreide programma te zien is dat meer dan gelukt. Cor van Nispen, de grote man achter het festival en zijn secondanten John van Dalen en John Geleijns, zijn er dan ook van overtuigd dat het drie dagen lang een happening gaat worden die de vorige edities ruim gaat overtreffen.

DOOR TIES STEEHOUWER

Er is dit jaar gekozen voor het motto 'Hulp, Politie en Dienstverlening Voertuigen'. Deze voertuigen zijn afkomstig van het politiemuseum in Rotterdam en Cor van Nispen vertelt dan ook erg blij te zijn met de inbreng uit deze havenstad. Qua oppervlakte breidt het hele gebeuren zich vanaf de haven als een octopus over het dorp uit. Zo wordt de braderie op zondag niet alleen gehouden op de Havendijk, maar ook op de Steenweg. Marktmeester Jos Schalk weet te melden dat er al meer dan zeventig kramen zijn verhuurd waaronder zes oude ambachten.

Oldtimer cruise
Het Moerdijks Oldtimer Festival begint al op vrijdag met een feestavond in de spiegeltent bij de haven. De presentatie van deze avond is in handen van Johnny Gold. Helemaal nieuw is de oldtimercruise op zaterdagavond. Als Cor van Nispen hierover praat beginnen zijn ogen als vanzelf te stralen. "Stel je eens voor, bijna tweehonderd oldtimers zoals brommers, tractoren, brandweerwagens, politie, ziekenwagens, auto's, legervoertuigen en motoren die in een lange stoet door het dorp trekken. Dat moet een machtig gezicht zijn." De voertuigen voor deze 'Saturday Cruise' stellen zich vanaf 18.00 uur op, op het achterste terrein aan de haven, en vertrekken om 19.15 uur.

Muziek
Ook de muziek van het festival zal de sfeer van de jaren vijftig en zestig van de vorige eeuw voor het voetlicht proberen te brengen. Deze live muziek wordt geproduceerd door de Gamble Blue Cats, de And're zusjes, Blues Struck en The Hot Dogs. Het programma begint op zaterdag met de vrije rit over de polderwegen en de dijken van de gemeente Moerdijk. Voor de mensen die niet meerijden is er heel veel te genieten rond en ook in de haven. Zo liggen er in het water nostalgische schepen, is er een nostalgische kermis en staan er woonwagens waar vroeger nog een paard voor stond.

Smikkelen
Er valt ook veel te smikkelen en te smullen gedurende het weekend zoals oud Hollandse poffertjes, ijs, patat, vis en vlees van de barbecue. Op zaterdag is er om 18.00 uur een show met antieke vliegtuigen. Zondag komen die om 14.00 uur over. Spectaculair wordt ook het legerkamp op de driehoek richting camping. Voor al dat moois wordt op zaterdag en zondag 5 euro gevraagd. Kinderen onder 12 jaar hebben gratis toegang. Bij de entree voor volwassenen zit een consumptie. Cor van Nispen: "We vinden het jammer dat we entree moeten vragen, maar de kosten zijn zo hoog dat we, om er uit te springen, dat wel moeten doen."

Parkeren

Parkeren kan overigens bij Kanters en vandaar rijden er bussen naar het centrum van Moerdijk.

Informatie

Meer informatie is ook te vinden op: www.stichtingnostalgischmoerdijk.nl[l]