De accommodatie van Oranje-Blauw '14 in Heijningen. FOTO GOOGLE MAPS
De accommodatie van Oranje-Blauw '14 in Heijningen. FOTO GOOGLE MAPS Foto:

Multifunctioneel speelveld voor inwoners Heijningen

HEIJNINGEN - Het college van burgemeester en wethouders van Moerdijk stelt de gemeenteraad voor om in te stemmen met een multifunctioneel speelveld voor alle leeftijden in Heijningen op het terrein waar voetbalvereniging Oranje-Blauw '14 een trainingsveld in gebruik heeft. Daarnaast wil het college een bijdrage leveren voor het verbeteren van het tweede veld van Oranje-Blauw waardoor zij daar hun trainingen kunnen houden.

DOOR PETER HOUTEPEN

"We zijn in Heijningen met de bewoners in gesprek gegaan", vertelt wethouder Désirée Brummans. "Aanleiding daarvoor is het speelruimteplan 2017-2027 zoals dat door de gemeenteraad is vastgesteld. Daarbij gaan we in alle kernen kijken waar de speelruimten verbeterd en aangepast kunnen worden rekening houdend met de verschillende leeftijdsgroepen."

Basketbalveldje

In het hart van Heijningen bevindt zich een evenemententerrein samen met het trainingsveld van Oranje-Blauw '14. "Het zijn eigenlijk twee velden naast elkaar, waarbij de inwoners ervoor hebben gekozen om het bestaande trainingsveld in te richten als speelplek. Dan moet je denken aan een basketbalveldje, een minivoetbalveldje en allerlei speeltoestellen. Dit betekent dat het andere, ernaast gelegen veld ingericht gaat worden als compleet nieuw trainingsveld, inclusief lichtmasten en een omheining."

Voordeel

Bijkomend voordeel is dat het evenemententerrein bijvoorbeeld ook gebruikt kan worden voor de Roparun als overloopparkeerplaats. Het veld wordt nu al gebruikt voor bijvoorbeeld rommelmarkten, herdenkingen en als kampeerterrein bij het jaarlijkse voetbaltoernooi. "In principe is het afgesloten met een hek voor de veiligheid. De sleutel ligt bij de beheerder. Mocht het nodig zijn dan kan het hek open en kan er bij gelegenheid ook geparkeerd worden."

Kosten

De kosten voor deze operatie bedragen in totaal 88.000 euro. Brummans: "We hadden eigenlijk 42.000 euro gereserveerd voor de renovatie van het huidige trainingsveld. Daar komt nu dus een speelveld bij. Tezamen gaan ze wat mij betreft het sociale hart van Heijningen vormen. En dat gunnen we deze kern ook. Als college zeggen wij volmondig ja tegen dit plan, maar de gemeenteraad heeft hierin het laatste woord." Dat gebeurt in de vergadering van 27 september.

Keuze

In het kader van het speelruimteplan 2017-2017 zijn eerder al twee speelplekken gerealiseerd in Fijnaart. Alle andere kernen komen ook nog aan bod, waarbij de inwoners ook inspraak hebben in bijvoorbeeld de keuze van de speeltoestellen.[l]