Geen obstakels meer voor bouw tankstation in Standdaarbuiten

STANDDAARBUITEN - De bouw van een onbemand tankstation aan de Markweg in Standdaarbuiten heeft geen onevenredige effecten op het woon- en leefklimaat in de omgeving.

DOOR PETER HOUTEPEN

Dat blijkt uit aanvullend milieuonderzoek dat de Omgevingsdienst Midden- en West-Brabant (OMWB) heeft uitgevoerd op verzoek van de gemeenteraad van Moerdijk. In dat onderzoek zijn de mogelijke effecten van de bouw van het tankstation op het gebied van akoestiek, luchtkwaliteit, stikstof, bodem en externe veiligheid onderzocht. Omdat ook de financiƫle haalbaarheid geen probleem is en er maatschappelijk gezien nog een aantal maatregelen worden genomen, wordt de locatie-ontwikkelingsovereenkomst (LOO) opgesteld. Als de gemeenteraad daarmee instemt, kan de ontwikkelaar eind dit jaar van start gaan met de bouw van het tankstation.

Groen

De maatschappelijke haalbaarheid is in de startfase onderzocht tijdens twee informatieavonden voor omwonenden en aan de dorpstafel van Standdaarbuiten. Een aantal inwoners gaf toen aan te vrezen voor lichtoverlast, aantasting van het uitzicht en overlast van bijvoorbeeld truckers. Om hieraan tegemoet te komen wordt straks groen geplaatst en de kapverlichting aan de dorpskant uitgeschakeld. Wanneer omwonenden dan toch nog overlast ervaren, kan de OMWB onderzoek uitvoeren. Cameratoezicht, afwezigheid van een shop of wc en een parkeerverbod, moeten de kans op overlast van vrachtwagenchauffeurs minimaliseren.[l]