De felbegeerde wisselbeker
De felbegeerde wisselbeker Ben Vos

Fendertsmannen naar Reymerswael

FIJNAART - Trouwe lezers, gaat u rustig even zitten voor weer een spannende episode uit het leven van onze vermaarde Fendertse golfers. Een golfdag met gevoeligheden en spanningen, met name veroorzaakt door het ‘Verraad van Dongen’ waarover u vorige maand hebt kunnen lezen.

Een korte terugblik: gebruikmakend van het vakantieseizoen organiseerde vice-voorzitter Martin van Diepen een “golfwedstrijd” op een MickyMousebaan in Dongen waar exorbitant hoge scores eenvoudig haalbaar zijn. De gepassioneerde familiemannen, wiens golfhart bij hun (eigen) vrouw en kinderen liggen en derhalve het familieleven lieten prevaleren boven het golfvertier, zagen hun titelkansen door deze baankeuze verdampen. Arjan Magielse profiteerde optimaal van het verraad en nam dankzij zijn monsterscore met een ruime marge de 1e plaats in het tussenklassement in, gevolgd door Ger Tegelaar en Luuk Frijters.

Alsof dat nog niet genoeg was koos dag-organisator René Consenheim voor een baan waarop hij zelf vaak speelt….ook Gij, Brutus? Golfbaan Reymerswael is een langgerekte baan nabij de Belgische grens, ingeklemd tussen de Schelde en het Rijn-Scheldekanaal. Vanwege de beperkte oppervlakte zijn bijna alle holes aan één zijde omgeven door witte paaltjes die de zogenaamde “Out of Bounds” aangeven. Slaat de speler zijn bal buiten deze witte paaltjes dan dient hij opnieuw een bal te slaan en een strafslag te nemen. Kortom een regio terribilis voor de lokaal niet bekend zijnde golfer. Pascal, Peter en Robby reden direct na de bekendmaking van deze wedstrijdbaan naar Reymerswael om alvast een ronde te spelen en daarmee hun competitieve voordeel te maximaliseren. U leest het beste mensen; golf is oorlog!

De Fendertsmannen vertrokken zaterdagmorgen op tijd. Immers, we moesten tijdig terug zijn omdat Martin van Diepen later deze dag zijn permanent 49e (of 39e ?) verjaardag zou vieren met een poolparty. Omdat zijn zwembad over 2 ligplaatsen of 8 staanplaatsen beschikt wilden we er ruim op tijd zijn. Maar eerst (lekker) golfen:

De uit Duitsland geremigreerde Ben Lauwers heeft dit jaar nog maar weinig met zijn golfvrienden kunnen spelen. Het vrolijke weerzien gaf teveel opwinding om zich op zijn spel te kunnen concentreren: 23 punten.

Robby ‘Stanley’ Haverkamp sloeg op hole 15 zowel de Neary (met de eerste slag het dichtst bij de vlag) als een Birdie (met een slag minder dan de norm); een formidabele piekprestatie. De heimelijke voorronde heeft onze Stanley over het geheel echter weinig profijt gebracht: 29 punten.

De nummer 2 in het algemeen klassement Ger Tegelaar had zijn dag niet. Bij vertrek naar de baan ging zijn –wellicht overjarige?- Jeep stuk en op de baan vielen zijn slagen meer tegen dan mee. Met de behaalde 30 punten kon Ger zijn 2e plaats helaas niet vasthouden.

Ook Peter Rutters wist geen profijt te trekken uit zijn eerdere verkennende speelronde op Reymerswael. Alhoewel Peter in de beste flight van de dag was geloot met gelouterde topgolfers, kon hij zijn spel niet op het niveau brengen van -naar later bleek- de nummer 1 en 2 van de dag.

Wellicht nog aangeslagen door het lage muurtje dat zijn auto eerder deze maand op rechtsachter had aangereden kwam Pascal Kreeft ondanks zijn eerdere oefenronde op Reymerswael niet verder dan 33 punten. Pascal mocht wel de Leary en een Birdie op zijn naam schrijven.

Lees volgende week verder over de Fendertsmannen op Reymerswael. [l]