ZEVENBERGEN - Sinds 2010 is er een AED beschikbaar bij de Westhoek. Eind 2017 is er besloten om, in samenwerking met Zevenbergen Hartveilig, de aanwezige AED 24/7 beschikbaar te maken en aan te melden bij HartslagNu.

Mede door een flinke bijdrage van “Stichting vrienden van bewoners van de Westhoek”, is het onderhoud van de AED mogelijk. Zo vertelt Pitricia Koomans, voorzitter van de stichting. Alle partijen vinden het van groot belang dat ook voor anderen én voor mensen in de wijk, het apparaat beschikbaar is in levensbedreigende situaties. Jetty Verloop, bewoonster van de Westhoek én lid van bestuur van de stichting is blij met de komst van de openbare AED. Natuurlijk hopen we dat het apparaat nooit of weinig gebruikt zal worden.

Subsidie

Onlangs heeft de gemeente Moerdijk een subsidie beschikbaar gesteld voor het onderhoud van de AED’s binnen de gemeente, welke 24/7 beschikbaar zijn en aangemeld bij “HartslagNU”. Hiermee is de veiligheid binnen de gemeente Moerdijk voor een groot deel gewaarborgd. Met de komst van de nu openbare AED bij de Westhoek, is Zevenbergen weer een beetje meer “Hartveilig”. Wilt u meer weten over de Westhoek of de stichting vrienden van bewoners van de Westhoek, kijk dan op www.westhoek.nu

Meer informatie over Zevenbergen Hartveilig op www.zevenbergenhartveilig.nl of via zevenbergenhartveilig@gmail.com [l]