binneplaats klooster Emmaus Langeweg
binneplaats klooster Emmaus Langeweg f.huneker

1 september feestmarkt Emmaus Langeweg

LANGEWEG - Zaterdag 1 september van 13.00 tot 17.00 uur is er weer een feestmarkt bij Emmaus Langeweg met als thema "upcycling" (opknappen en/of een nieuwe bestemming geven aan afgedankte of overtollige goederen)

Aangeboden activiteiten zijn o.a. knutselen met restmaterialen door Angelique Lodders-Langelaan (die elke woensdagmiddag creatieve activiteiten voor kinderen aanbiedt); voor jongeren: lasergamen in het patersbos, workshop creatief met restmaterialen door Jeroen Geurts; diverse standhouders zullen hun zelfgemaakte/ontworpen spullen aanbieden geïnspireerd op up-cycling.

Muziek
Het geheel zal worden omlijst met muziek van Frans & Leon. Het illustere duo Frans & Leon verzorgen Brabantse luisterliederen al dan niet voorzien van een liefdevolle knipoog. Frans van der Meer is onder andere bekend van zijn Tilburgs eloquente pop Ferry van de Zaande en Leon van Egmond zal de middag begeleiden met zijn prachtige mondharmonicaspel.
Tailor Birds: Sophie Kinston tourt jaarlijks door Europa met haar virtuoze vioolspel en maakt composities gebaseerd op de folk-roots en probeert haar luisteraars te bereiken op een spiritueel niveau.
Picking Ivy: Irene Vicary begon in 2014 haar muzikale reis met Picking Ivy. Vergezeld met haar banjo en gitaar en inmiddels enkele andere muzikanten verhalen zij over de tragikomische aspecten van het leven op volkse wijze zoals we die kennen van de bluegrass en de country.

Binnenplaats
Op de groene binnenplaats is een uitgebreid terras waar u kunt genieten van koffie, thee of frisdrank. Ook worden er versgebakken oliebollen, taart en cake aangeboden. Daarnaast is er het gebruikelijke aanbod van antiek, curiosa, schilderijen, boeken, meubels, huishoudelijke artikelen, speelgoed, kleding en textiel.
De markt wordt gehouden aan de Kloosterlaan 6 in Langeweg. Het begint om 13.00 en eindigt om 17.00 uur. De toegang is zoals altijd gratis. De opbrengst van de markt is voor de helft bestemd voor het projectenfonds van Emmaus internationaal. De andere helft wordt gebruikt om bij Emmaus een up-cycling werkplaats in te richten.

Rommelmarkten
Naast de speciale feest- en kerstmarkten organiseert Emmaus Langeweg wekelijkse rommelmarkten op woensdag en zaterdag van 14.00 uur tot 16.00 uur. U vindt er meubels, elektrische apparaten, kleding en lapjes, boeken, platen, cd’s en video’s, curiosa, huishoudelijke artikelen, schoenen, kinderspeelgoed. Bovendien is op woensdag en zaterdag het café open voor koffie, thee of fris met verse cake of een appelflap. Emmaus heeft ook een grote kringloopwinkel op de Veilingkade in Breda. Deze is geopend op woensdag, vrijdag en zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur. De opbrengsten uit de verkoop worden gebruikt om de gemeenschap voor dak- en thuislozen in stand te houden. Daarnaast worden projecten ondersteund voor de allerarmsten. Meer informatie over Emmaus vindt u op www.emmaus-langeweg.nl [l]