Nationale ziekendag met Zonnebloem Moerdijk

MOERDIJK - Bij de Zonnebloem draait het om mensen. Al ruim 65 jaar. We zetten alles op alles om mensen met een lichamelijke beperking een onvergetelijke dag te bezorgen. Zodat ook zij volop van het leven kunnen genieten. Daarom denken we altijd in oplossingen. Er kan zoveel meer dan je denkt.

Op zondag 9 september is het Nationale Ziekendag. De Zonnebloem nam in 1974 het initiatief voor deze dag, waarop extra aandacht wordt gevraagd voor de relatie tussen mensen met en zonder ziekte of (lichamelijke) beperking. Sindsdien staat Nationale Ziekendag elke tweede zondag van september op de jaarkalender. Zonnebloem Moerdijk doet hieraan ook dit jaar mee. In Ankerkuil Moerdijk, gaat Dominee Den Harder voor in een speciale dienst. Tijdens de dienst zal het Seniorenkoor, o.l.v. Cees Nuijten, zorgen voor de muzikale invulling. Onderdeel van de dienst, waarin bezinning en bemoediging centraal staan, is de ziekenzegening.
Na afloop van de dienst, drinken we gezamenlijk een kopje koffie of thee met wat lekkers. U bent van harte uitgenodigd op zondag 9 september om 9.30 uur in de Ankerkuil in Moerdijk.

Bloemetje
Op zaterdag 8 september wordt de zieke en/of lichamelijk beperkte inwoners van het dorp Moerdijk een hart onder de riem gestoken. De vrijwilligsters van Zonnebloem Moerdijk brengen die dag een bloemetje bij de mensen die wat extra aandacht kunnen gebruiken als gevolg van hun lichamelijke conditie. Wanneer u mensen uit uw omgeving kent die hiervoor in aanmerking komen, neemt u dan aub contact op met onze secretaris Gerda Reijnart op 0168-412142. [l]