Veertig Willemstadters exposeren werk in het Arsenaal

WILLEMSTAD - Voor de 21e keer laten 40 creatieve Willemstadters in het gezellig drukke tweede en derde weekend van september hun kunstwerken zien in het monumentale Arsenaal bij de haven van het vestingstadje Willemstad. Dat doen zij tijdens de expositie Willemstad Creatief van Heemkundekring De Willemstad, die dit jaar haar 40 jarig bestaan viert.

Tijdens de expositie door de kunstenaars van alle leeftijden, kunt u genieten van hun creatieve en artistieke werken, zoals stenen sculpturen, keramiek, schilder- en grafische kunst, fotografie, textiel, glas in lood-, lederen- en houten kunstvoorwerpen, frivolité, kunstzinnige installaties, bloemkunst en voor de kinderen een sprookjesboomstam. Op zondagmiddag 9 september mogen kinderen hun lievelingsknuffel meenemen naar het Arsenaal. Een kunstenaar zal hier een tekening van maken. Ambachtslieden zijn tijdens de tentoonstelling aan het werk in het Arsenaal. De Willemstadse musicus Jelle Maat zorgt voor de muzikale omlijsting.

Wanneer
Willemstad Creatief is opgenomen in de Kunst- en Cultuur Route.
De expositie in het Arsenaal, Benedenkade 6, is voor publiek open:
zaterdag 8 september van 11.00 tot 17.00 uur|
zondag 9 september van 13.00 tot 17.00 uur
zaterdag 15 september van 11.00 tot 17.00 uur|
zondag 16 september van 13.00 tot 17.00 uur.
De toegang is gratis.

Andere locaties
Ook op andere locaties is in dit weekend veel te zien: het Mauritshuis en de museumzolder met een Willemstadse verrassing, de Koepelkerk, de Vuurtoren, het Peilhuisje, het Fort De Hel, het Fort Sabina (lezing Adriaan van Dis op 16 september).
Op 8 en 9 september is er tevens Open Monumentendag. Vele monumentale gebouwen in Willemstad zijn dan te bezichtigen. Op 9 september wordt Willemstad opgeluisterd door de zang en muziek van Shanty- en Seasongkoren. [l]