Rijksmonument d' Engelenburgh in Fijnaart.
Rijksmonument d' Engelenburgh in Fijnaart. Marcel Deelen

Open monumentendagen in d'Engelenburgh

FIJNAART - d’Engelenburgh in Fijnaart biedt tijdens het Open Monumentenweekend op 8 en 9 september een keur aan bijzondere activiteiten. Het rijksmonument Molenstraat 24 is te bezoeken tussen 11.00 en 17.00 uur. De locatie biedt een uitgebreid programma als onderdeel van de Kunst & Cultuurroute Moerdijk.

Ook dit jaar biedt d’Engelenburgh weer verrassende exposities. Zo is er in de tuin een overzichtstentoonstelling van Rien Joosen ter gelegenheid van zijn tachtigste verjaardag, exposeert Stef den Ridder haar prachtige boekillustraties en toont Annelies van Tetering diverse keramische en bronzen kunstvoorwerpen. Qua muziek is er een optreden door het Dordrechts Klarinet Ensemble en door de 14-jarige violiste Tula Frijters. En uiteraard is er het bijzondere pand zelf. De moeite van een bezoek waard.

Pand
Bezoekers mogen diverse gerestaureerde vertrekken bekijken. Het pand is zoveel mogelijk teruggebracht in de oude stijl waarin het in 1874 werd gebouwd. Ook de tuin met diverse zitjes is toegankelijk. Tegen kleine vergoeding wordt koffie/thee en wat lekkers verstrekt.
Let op: binnen fotograferen is niet toegestaan (het blijft een woonhuis). Honden zijn niet welkom.

Muziek
Zondag 15.00 uur speelt het Dordrechts Klarinet Ensemble met tien diverse klarinetten (licht)klassiek- tot amusementsmuziek en soms zelfs jazz.
Zondag 16.30 uur de jonge violiste Tula Frijters uit Bennekom. Tijdens haar auditie in 2017 aan de Vioolschool Ede werd ze meteen toegelaten tot de vooropleiding van het conservatorium.
Zondagmiddag 16 september tenslotte vanaf 15.30 uur een optreden van het pittige damesensemble Stacked. Hun motto “make good music and sing your ass off” komt duidelijk terug in de repertoirekeuze. Stacked won inmiddels enkele prijzen in het buitenland. [l]