Clubkampioen Henk Struijk.
Clubkampioen Henk Struijk. Walter van Dongen

Henk Struijk clubkampioen BV De Fotsers

ZEVENBERGEN - Afgelopen week zijn de beslissende partijen gespeeld om het clubkampioenschap van biljart vereniging De Fotsers van het seizoen 2017/2018.

De leden hebben het afgelopen seizoen in 3 spelsoorten tegen elkaar gespeeld.De partijlengten waren ingekort met een maximum van 20 beurten.Bij aanvang van de laatste partij had Jan Verhoef 6,40 matchpunten voorsprong op Henk Struijk. Jan was uitgespeeld en Henk moest zijn librepartij tegen Edwin Kortsmit nog spelen. In het begin was het een gelijk opgaande strijd, na 11 beurten was de stand 27 tegen 24 in het voordeel van Edwin. Edwin moest 44 caramboles behalen terwijl Henk er 47 moest behalen. Om de titel te behalen moest Henk 31 caramboles maken binnen de 20 beurten. Na de 11e beurt behaalde Edwin in 5 beurten 12 caramboles terwijl Henk geen enkele carambole behaalde. In de 19e beurt kwam Edwin op 41 caramboles, op dat moment stond Henk op 30 caramboles en behaalde toen de benodigde laatste carambole om de titel in de wacht te slepen. In de laatste beurt behaalde Edwin zijn laatste 3 caramboles om alsnog de partij in winst om te zetten. In de nabeurt behaalde Henk geen caramboles maar was voor de eindoverwinning niet meer van belang.

In de spelsoort libre eindigde Jan Verhoef op een 1e plaats gevolgd door Jan Broeders als 2e en Edwin Kortsmit als 3e.Bij de spelsoort bandstoten was Henk Struijk de beste gevolgd door Edwin Kortsmit en als 3e Walter van Dongen.In het driebanden wist ook nu Jan Verhoef de 1e plaats te behalen met als 2e Henk Struijk en op de 3e plaats Walter van Dongen.Opmerkelijk was dat Jan Verhoef bij het libre en 3-banden als eerste eindigde en bij het bandstoten op de laatste plaats kwam.

De eindstand was dat Henk Struijk met 2,32 matchpunten voorsprong als kampioen te voorschijn kwam en de wisselbeker voor het 2e jaar op rij in zijn bezit kreeg. De verdere stand was 2e Jan Verhoef, 3e Edwin Kortsmit en als 4e Walter van Dongen. [l]