Theo Coppens tafeltenniskampioen van Moerdijk.
Theo Coppens tafeltenniskampioen van Moerdijk. cbom

Theo Coppens Moerdijks kampioen 2018

ZEVENBERGEN - Theo Coppens kreeg het niet cadeau, toch werd hij tafeltenniskampioen van Moerdijk. In deze 21e editie zegevierden in de diverse klassen leden van Smash’70 (2x), Groene Ster en Witac’89.

Leden van drie tafeltennisverenigingen uit de gemeente Moerdijk, Witac’89 uit Willemstad (6), Smash’70 uit Noordhoek (6), Groene Ster uit Zevenbergen (7) en 1 tafeltennissers uit Fijnaart speelden vrijdagavond 31 augustus in de kleine sportzaal van De Borgh te Zevenbergen om het Moerdijks tafeltenniskampioenschap 2018. De 20 deelnemers waren verdeeld over vier klassen en begonnen aan hun partijen om 20.15 u. Alle klassen bestonden uit een 5-kamp. Er werden mooie partijen gespeeld met goed aanvalsspel , maar ook met een ijzersterke verdediging. Na een gezellige avond werden om ca. 11 u. de prijzen uitgereikt. De organisatie was in handen van de 3 verenigingen en toernooileider was Wim Hopmans.

In de A-klasse wonnen Theo Coppens (Smash’70) en Walter Bierman (Groene Ster) elk driemaal, het onderling resultaat was in het voordeel van Theo, zodat hij 1e werd en Walter 2e. Albert de Jong (Fijnaart) en Pieter Lips (Groene Ster) behaalde elk 2 punten, Albert won echter van Pieter en werd 3e.

In de B-klasse was het eveneens spannend en werden veel partijen in 5 games beslist. Hier trok Jacqueline van Osta (Smash’70) aan het langste eind met 3 overwinningen; opmerkelijk was wel dat zij verloor van de op de laatste plaats in deze klasse eindigende Marcel Houtenbrink (Groene Ster). Ook verdedigend kunstenaar Corné Polak (Smash’70) won driemaal, hij verloor echter van Jacqueline en werd 2e. Wim Hopmans (Smash’70) won tweemaal en werd 3e.

De ereplaatsen in de C-klasse waren een prooi voor Groene Ster spelers Marijn van Peer (1e) en Koos Stoop (2e) met resp. 4 en 3 overwinningen. Hier werd Tijmen van der Zwaag (Witac’89) 3e.

In de D-klasse heersten de Witac’89 spelers Dulon Gerdes en Jan van den Broeck met 4 en 3 overwinningen. Chris Keijzer (Smash’70) werd met 2 overwinningen 3e. [l]