Opening Jeu de Boulesbanen in Langeweg

LANGEWEG - Zondag 9 september zal wethouder Schoneveld om 14.30 uur de jeu de boulesbanen op het plein bij dorpshuis Ons Stedeken in Langeweg officieel openen.

De afgelopen maanden hebben vrijwilligers de banen aangelegd. Zij hebben zelf informatie ingewonnen bij omliggende jeu de boules verenigingen over hoe de baan aan te leggen en waar ze rekening mee moesten houden. De gemeente heeft de materialen beschikbaar gesteld. De opening wordt muzikaal opgeluisterd door fanfare Muziek Veredelt en blaaskapel d'Eigeweskus. Tevens zijn de gemoderniseerde barruimte en de nieuwe aanbouw van dorphuis Ons Stedeke te bezichtigen. Ook hier zijn vrijwilligers actief geweest om de barruimte gezelliger te maken en praktischer in te kunnen richten. Al met al voldoende reden om een gezellige, feestelijke middag te organiseren waarbij de vrijwilligers van het dorpshuis alsmede het bestuur van de wijkvereniging velen hopen te mogen begroeten, want uiteraard is iedereen van harte welkom.
In Langeweg zijn in een speciale bijlage van dorpskrant "Ons Dorpshart" de spelregels van het jeu de boulesspel opgenomen.
Leden van de jeu de boulesvereniging uit Zevenbergschenhoek zullen aanwezig zijn om de kneepjes van het spel te laten zien. Dit alles onder het genot van een drankje en speciaal voor dit doel bereid hapje. [l]