Lange rijen in de stad Klundert. FOTO RENÉ VAN TILBORGH
Lange rijen in de stad Klundert. FOTO RENÉ VAN TILBORGH Foto: René van Tilborgh

Dokter Van Rijn door 2200 mensen uitgezwaaid

KLUNDERT – Toen dokter Ed van Rijn enkele maanden geleden te kennen gaf dat hij met vervoegd pensioen ging, werd er al snel een comité opgericht met het doel om het echtpaar Van Rijn een passend afscheid te bezorgen. De inspanningen van het comité resulteerde in een receptie in de Stad Klundert en een cadeau.

DOOR TIES STEEHOUWER

Nooit had men kunnen denken dat hun actie zoveel respons zou hebben. Volgens Anjo van Tilborgh kwamen er zeker 2200 mensen het echtpaar de hand schudden. Daar kon ze wel eens gelijk in hebben omdat er in de Molenstraat voor de Stad Klundert een rij stond die tot over de helft van de lange straat reikte.

Hecht artsenteam

Samen met dokter Wezelenburg vormde Van Rijn jaren lang een hecht artsenteam in Klundert. Ruim 32 jaar geleden volgde Van Rijn dokter Den Hollander op in de praktijk aan de Kerkring. Dokter Wezelenburg hielt praktijk aan huis. Toen de roep om een huisartsenpraktijk steeds groter werd verhuisden de doctoren naar de Eendracht in de Westerstraat. Na het vertrek van dokter Wezelenburg werden er andere doctoren aangetrokken. De praktijk groeide en groeide. Het echtpaar Van Rijn wilde zelf weinig aandacht besteden aan het afscheid maar de bevolking van Klundert, Moerdijk, Noordhoek en al de kermen daartussen dacht daar anders over. Er werd geld ingezameld voor een cadeau en een receptie. Ook kregen alle patiënten een kaart thuis waarop een wens of een groet voor het echtpaar geschreven kon worden. Zoals gezegd was de belangstelling voor de receptie overweldigend. Omdat het echtpaar Van Rijn de tijd nam om met iedereen een praatje te maken konden de laatste handen pas tegen 23.00 uur worden geschud.

Kunstwerk

Op verzoek van het echtpaar werden er geen toespraken tijdens de receptie gehouden. Als cadeau kregen ze een kunstwerk voorstellende een reusachtige esculaap. Daarnaast werd ze een diner aangeboden en als alle giften binnen zijn komt daar nog een reischeque bij. Met het met pensioen gaan van Van Rijn kan gezegd worden dat er in Klundert, op het gebied van de gezondheidszorg, een tijdperk wordt afgesloten. Een tijdperk van huisbezoeken, gesprekken face-to-face en meer dan persoonlijke aandacht.[l]