De uitreiking van de Tempest Cup.
De uitreiking van de Tempest Cup. Paul

VV Klundert wint Tempest Cup

KLUNDERT - VV Klundert heeft al 15 jaren een uitwisseling met FC Tempest uit Wivenhoe-Colchester. Het ene jaar gaat onze JO15 naar Colchester met het paasweekend en nu kwam Tempest naar Klundert.

Zaterdag werd op het gloednieuwe beach-soccer veld gespeeld en ondanks de regen waren de jongens super enthousiast. Zaterdagavond hebben we de Engelsen verrast op een barbecue en werd de avond afgesloten met een voetbal quiz. Vragen uit de Premier en Champions League werden op 60 kids losgelaten en vele Engelse spelers gingen met de prijzen aan de haal.

Zondagmorgen werd een 7x7 toernooi gespeeld op het kunstgras en werd de selectie samengesteld voor de ultieme revanche tegen Tempest. Het is namelijk al jaren geleden dat de enorme Cup werd gewonnen en het afgelopen jaar ging de wedstrijd tegen de verhouding in, met 1-0 verloren. Klundert had zich echter duidelijk ingesteld op de rematch en kwam goed uit de startblokken. voor rust werd de wedstrijd eigenlijk al beslist door 2 schitterende goals. in de tweede helft kwamen onze Tricolores niet meer in de problemen en werd de winst veilig gesteld. Er was een duidelijke ontlading bij onze jongens, die blij waren dat de Tempest Cup eindelijk in Klundert blijft.

We hopen dat de jaarlijkse uitwisseling blijft bestaan omdat dit een enorme kans is om kinderen de kans te geven culturen uit te wisselen. Kinderen moeten wel engels praten en maken snel vrienden. Mannen die nu in het eerste spelen, hebben nog prettige herrinneringen aan dat ene weekend in Engeland.

VV Klundert blijf dit fantastische evenement volhouden! [l]