Viering Werelddierendag op kinderboerderij de Dierenploeg

ZEVENBERGEN - Op zondag 7 oktober wordt er op Kinderboerderij de Dierenploeg aan de Vlimmeren 1 te Zevenbergen Werelddierendag gevierd. De poorten gaan open om half twee en sluiten om vijf uur.

Zoals ieder jaar wordt het weer een gezellig feest voor jong en oud. Er staat een draaimolen, een springkussen, allerhande spelletjes, er kunnen ritjes gemaakt worden op de pony’s en ook de huifkar maakt weer tochtjes door de kern van Zevenbergen. Ook kunnen de kinderen als dieren gegrimeerd worden.

Voor de inwendige mens zijn er weer poffertjes en/of een lekker ijsje van de biologische ijsboer of een glaasje limonade.

Tentoonstelling

Boven staat weer een prachtige tentoonstelling die de kinderen leert zuinig te zijn op alles wat leeft en bloeit. Dit gebeurt door leuke spelopdrachten. De komende weken komen weer heel veel groepen van scholen uit de gemeente Moerdijk In schoolverband op bezoek. Maar tot eind november kan iedereen die dit leuk vindt deze leuke tentoonstelling op zondagmiddag gratis bezoeken.

Kippenhok

Maar 7 oktober gaat het natuurlijk vooral om de dieren. Sinds kort staat er op de kinderboerderij een prachtig nieuw kippenhok voor onze kippen. Dit is tot stand gekomen dank zij een sponsoring van Basisschool het Palet in Klundert, die vorig jaar de opbrengst van hun kerstmarkt aan de kinderboerderij geschonken hebben. De Anthoniushoeve in Langeweg heeft het kippenhok tegen kostprijs gemaakt en dankzij nog een paar sponsoren uit het zakenleven is het een prachtige kippenvilla geworden. Deze zal dan ook om 14.00 uur feestelijk geopend worden door wethouder Thomas Zwiers.

Huisdieren

Ook de huisdieren en met name de honden krijgen heel veel aandacht. Mariëlle Vrijvogel van hondenschool Dot en Jacqueline Kuhlmann van Snuffelzz zijn aanwezig. Mensen kunnen bij hen terecht als ze vragen hebben over de opvoeding van hun hond.

Marjolein Rietkerk van Dogpassion in Hoeven geeft om half drie en vier uur demonstraties speuren met haar honden. Kinderen mogen iets verstoppen en de honden vinden het in een mum van tijd terug.

Kortom, het belooft weer een ontzettend leuke, gezellige en leerzame middag te worden.

Iedereen is welkom, de toegang is gratis. De Dierenploeg hoopt weer een groot aantal mensen te mogen verwelkomen. [l]