Walter Siol met gelegenheidsorkest
Walter Siol met gelegenheidsorkest

Feest bij Muziekvereniging de Unie

ZEVENBERGEN - Zaterdag 29 september zijn we met Muziekvereniging de Unie uitgenodigd op de 60e verjaardag van Walter Siol. Samen met nog drie andere verenigingen, waar Walter dirigeert, hebben we hem verrast in het repetitielokaal in Oud-Vossemeer.

Walter zou daar gaan repeteren met het leerlingenorkest. In plaats daarvan zaten we met 155 muzikanten gereed om hem met een daverend “lang zal hij leven” te verrassen. En een verrassing was het voor hem! Vervolgens hebben we met zijn allen nog een vijftal muziekstukken gerepeteerd: Walters grote droom, zo een groot orkest. Een feest met cadeaus voor de jarige, taart, gezamenlijk eten en na afloop een ijsje (een verslaving van Walter).

Na 25 jaar gestopt

Walter Siol is afgelopen zomervakantie na 25 jaar helaas gestopt als dirigent bij de Unie, om een nieuwe uitdaging aan te gaan bij een andere muziekvereniging. Wij hebben een goede vervanger voor hem gevonden, Gijs van Oosterhout, een jonge ambitieuze dirigent. Met Gijs zullen wij ongetwijfeld weer mooie concerten gaan geven. Mocht u interesse hebben om daar aan deel te nemen, bent u van harte welkom op onze repetitieavonden. Wij repeteren op donderdag van 19.30 uur tot 21.30 uur in de zaal van de Graanbeurs. Wij hebben eventueel een instrument voor u beschikbaar. Ook les nemen is mogelijk. Komt u gerust eens binnenlopen om met ons kennis te maken.[l]