DSO wint moeizaam bij Seolto

KLUNDERT - DSO 1 heeft afgelopen zaterdag voor de derde keer gewonnen dit seizoen. In Vlissingen werd het plaatselijke Seolto met 11-16 verslagen. Vorig seizoen stonden beide ploegen ook tegenover elkaar en toen was Seolto tweemaal te sterk voor DSO. Aan beide kanten staan er echter een hoop andere spelers en speelsters in de teams en dat zorgde voor een heel andere wedstrijd.

DSO begon met Jean Paul in de plaats van de zieke Nico niet heel sterk aan de wedstrijd. Vooral het eerste aanvalsvak was zoekende en kwam maar moeilijk tot kansen. Toen halverwege de eerste helft Erik ook nog uitviel met een enkelblessure was het helemaal zoeken voor DSO. Seolto kon daar niet heel veel tegenover zetten maar pakte wel brutaal de voorsprong bij rust. 6-4. In de tweede helft kwam DSO steeds beter in de wedstrijd. Het tempo werd verhoogd, de rebound werd beter verzorgd en DSO begon ook beter te schieten. Hierdoor kwam DSO al snel gelijk en ging het 'erop en erover' zoals dat zo mooi heet. Het ging nog niet vanzelf, maar door hard te werken liep DSO al snel uit naar een voorsprong van 3-4 punten. Seolto oogde verslagen en kon het DSO in de slotfase niet moeilijk meer maken. Uitslag. 11-16. Zo pakte DSO op basis van de tweede helft een verdiende overwinning. De ploeg moet echter wel zorgen dat het nu eens een volledige wedstrijd scherp is, want met steeds maar 1 goede helft maakt DSO het zichzelf onnodig moeilijk. De invallers van DSO 2, Robert, Rubin en Jean Paul, vielen goed in en hadden zeker een aandeel in deze overwinning. Volgende week komt TOGO uit Goes op bezoek in Klundert en tegen die ploeg moet je echt 60 minuten scherp zijn. De wedstrijd begint om 16.00 uur, wij hopen op veel support!