Kogelvangers pakt punt tegen WHS

WILLEMSTAD - Kogelvangers behaalde afgelopen zaterdag tegen WHS in Sint Annaland een niet meer verwacht gelijkspel.

Vanaf de 70e minuut speelde de ploeg namelijk met tien man nadat Esli de Looff een tweede gele kaart had opgelopen. Op dat moment stond de ploeg met 2-1 achter. WHS begon het duel scherper dan de ploeg uit Willemstad aan de wedstrijd en dat zorgde wel voor een overwicht, maar leverde niet echt uitgespeelde kansen op. In de 15e minuut maakte Jelle Knook echter een ongelukkige keuze door vanaf de zijkant te willen terugspelen op keeper Stefan Heijstek maar daar zat een WHS speler tussen, 1-0. In het verloop van de eerste helft golfde het spel op en neer en kreeg Kogelvangers nog een tweetal mogelijkheden. Een kopbal van Jorn Moerland net naast en een schot van Edgar van der Giesen eveneens net naast.

In de tweede helft kwam er een veel brutaler Kogelvangers uit de kleedkamer en dat leidde tot veel meer balbezit. Zo rond de 60e minuut leverde dat de verdiende gelijkmaker op. Een scherp indraaiende corner van Simon Boot werd door Jorn Moerland keurig afgerond. Kogelvangers ging vanaf dat moment voor de winst maar een onfortuinlijke overtreding van Wouter Blaak in het zestienmetergebied werd zwaar bestraft, met als gevolg een penalty. WHS profiteerde van dit buitenkansje en stond weer op voorsprong. 2-1. Toen even later Esli de Looff een tweede gele kaart kreeg leek het pleit beslecht. Kogelvangers gaf echter niet op en nam veel risico. Bij iedere vrije trap of corner werden er extra mensen mee naar voren gestuurd waardoor de ploeg uit Willemstad achterin zelfs in ondertal stond. Dat stukje bluf leidde vlak voor tijd tot de niet meer verwachte maar zeker verdiende gelijkmaker. Koen Kook stond op rechts achter een vrije trap en terwijl heel WHS zich richtte op de Kogelvangers spelers in het zestienmetergebied, schoof Koen de bal breed naar de mee opgeschoven Sven van Laarhoven die laag en hard uithaalde. De WHS doelman kreeg de bal niet onder controle en Jorn Moerland was er als de kippen bij. 2-2. In de eindeloos lijkende blessuretijd kon WHS hier niets meer tegenover stellen en kon Kogelvangers het maximale resultaat van een punt vieren.