Klundert doet DHV punten cadeau

KLUNDERT - Klundert heeft de goede seizoensopening geen goed vervolg kunnen geven en verloor de thuiswedstrijd tegen DHV met 0-3. Twee verdedigingsfouten in het centrum van de verdediging en een te korte terugspeelbal zorgden er voor de Klundert met een kater achterbleef.

Klundert had gedurende grote delen van het duel de controle over de wedstrijd, maar had moeite met het creëren van kansen. Klundert kon over de flanken niet doorkomen en centrumspits LoÏc Luzolo had zaterdag de leidsman van dienst niet aan zijn zijde en kreeg telkens nul op het rekest bij smeekbedes om een strafschop. Liefst vijfmaal ging hij tegen de vlakte, waarbij bij de beslissing van de scheidsrechter in enkele gevallen toch wel vraagtekens gezet kunnen worden. Uit het niets kwam DHV in de 18e minuut op voorsprong na een steekbal door het hart van de verdediging. Klundert kwam ondanks het overwicht niet veel verder dan een afstandsschot van Loïc Luzolo die fraai door de jonge DHV doelman werd gestopt. Van DHV had Klundert in die fase helemaal niets te vrezen dat aanvallend machteloos was.

In de tweede helft dacht Klundert snel langszij te komen na een fraaie aanval door het hart van de verdediging. Loïc Luzolo werd fraai vrijgespeeld maar zijn inzet ging langs de verkeerde kant van de paal. Tot overmaat van ramp speelde Peter van Wingerden in de 65e minuut te kort terug en dat betekende de 0-2. Kort daarop dacht Klundert de aansluitingstreffer te maken, maar de kopbal van Grace Kitenge werd katachtig uit het doel geranseld door de getalenteerde DHV-goalie. Enkele minuten later besliste DHV de wedstrijd door een matig verdedigde bal met een droge knal binnen te schieten. Klundert ging alles of niets spelen, maar kwam geen moment dicht bij een doelpunt en was DHV zelfs dicht bij de 0-4, maar de lage schuiver werd goed verwerkt door Sander van Dolder. DHV speelde deze wedstrijd uiterst effectief en wist uit vier kansen driemaal het doel te treffen. Klundert kwam tot minstens evenveel kansen en had het betere van het spel, maar daar krijg je geen punten voor.

Volgende week gaat Klundert in de herkansing in de thuiswedstrijd tegen Noad ’67.