De Fendertsmannen kijken op naar iemand anders.
De Fendertsmannen kijken op naar iemand anders. Ben Vos

Rene Consenheim pakt toch zilver op Oosterhoutse Golfclub

FIJNAART - Reeds voor de achtste keer dit jaar lieten uw Fendertse golfadonissen in de vroege zaterdagochtend hun geliefde –al dan niet verlangend- achter in de echtelijke sponde om elders de lokale bevolking te imponeren met hun fabuleuze golfspel. Dit keer had organisator Jurgen van Hoof gekozen voor de Oosterhoutse Golfclub.

Bij aankomst bestelden de vrinden zoals gebruikelijk koffie en appeltaart; en dat ging erin als gods woord in een ouderling. Ondertussen werd kennisgemaakt met de Marshall voor wie bij elk woord dat hij uitsprak de sympathie afnam. Hij schamperde bijvoorbeeld over de Fijnaartse voetbalkwaliteiten en probeerde ons te intimideren met de aankondiging dat hij “ in de baan zou komen controleren of wij het wel goed deden”. Een gotspe natuurlijk. Het golfspel van Robby aka Stanley Haverkamp verloopt synchroon met het spel van zijn geliefde NAC. De vakantie van onze Lex van Dis en zijn geliefde in Italië heeft mentaal en fysiek veel van zijn krachten heeft gevergd: een na laatste plaats. Peter Rutters en Pascal Kreeft kwamen net terug uit Frankrijk alwaar zij de Rydercup wedstrijden hadden bezocht. Hadden ze daar beter naar het spel van ’s werelds beste pro’s gekeken en minder naar hun aantrekkelijke assistentes (of in het glaasje), dan had er meer ingezeten dan 23 punten. Toon Nuiten sloeg met name Kaaise Boys ballen: hard, lang, te ver en de verkeerde kant op. Met 24 punten moest onze voorzitter genoegen nemen met de 8e plaats. Na een lange afwezigheid als gevolg van operatieve ingrepen aan de enkels, maakte Jo de Rooij zijn rentree bij de Fendertsmannen. Jo concludeerde luid en duidelijk dat de fairway minder gras bevatte dan er nog haar op zijn hoofd stond.

Man-of-the-match van de vorige keer Ben Vos was erg gehecht geraakte aan de fraaie wisselbeker die wekenlang op zijn nachtkastje mocht staan. Het idee het mooie slaapkamerobject kwijt te raken verlamde bij tijd en wijle zijn spel. Waar Jurgen van Hoof gedurende het vorige seizoen furore maakte in zijn fuchsia roze polo, vallen zijn prestaties dit jaar wat tegen. Wellicht toch maar weer die roze polo uit de kast trekken Jurgen? Arjan Magielse zit lekker in zijn vel vandaag: hij staat in het algemeen klassement stevig bovenaan en op grote afstand van nummer 2. Wat kan hem nog gebeuren? Nou, op de overigens veelal geribbelde greens niet veel zagen we vandaag. De lange slagen bieden echter hoop voor Luuk, Ger, Toon en Ben: zou het nog kunnen….? Martin van Diepen speelde vandaag niet onverdienstelijk terwijl hij toch ook door de week zich van de ene naar de andere hole swipet. In de baan vandaag 30 punten, daarmee pakte onze Martinder de 3e plaats. René Consenheim meldde op hole 19 trots en vol blijdschap zijn score van 32, edoch na correctie 31 punten, goed voor de dagoverwinning. Echter kwam in de laatste flight iemand anders binnen. Met zijn puntental van 35 ontstal deze Fendertsman op handige wijze de dagzege van René en de wisselbeker van Ben. In zijn jacht op de felbegeerde titel Fendertsman van het Jaar liep –u had hem natuurlijk al herkend op de foto- Luuk Frijters door zijn hoge score maar liefst 6 punten in op Arjan. Nog 7 punten te gaan, in twee wedstrijden! [l]