Het metselen ging de wethouder goed af. FOTO TIES STEEHOUWER
Het metselen ging de wethouder goed af. FOTO TIES STEEHOUWER Foto:

Woningen Bosselaar Zuid vliegen de pan uit

ZEVENBERGEN - Het gaat goed met de ontwikkeling en uitvoering van nieuwbouwwijk De Bosselaar Zuid in Zevenbergen tussen de Allenweg en de spoorlijn. De kersverse wethouder van woningbouw Désirée Brummans legde vorige week symbolisch de eerste steen van de eerste woning van het deelgebied 2A.

DOOR TIES STEEHOUWER

Deze eerste semi bungalow van het type H zal, als alles volgens plan verloopt, bewoond gaan worden door Riet (73) en Henk (74) Sitters uit Etten-Leur. Zowel Sitters als de wethouder kregen een lange witte jas aan en een dito helm op om met vereende krachten enkele wijnrode bakstenen te metselen. Vooral Henk Sitters was daarbij met een royale hoeveelheid specie aan de ruime kant en hij werd dan ook door de toekijkende deskundige teruggefloten. "Er werd mij telefonisch gevraagd of ik de eerste steen wilde leggen, maar ik heb van te voren niet geoefend hoor."

Zussen

Desgevraagd aan het echtpaar Sitters waarom ze de stap hebben genomen om naar Zevenbergen te verhuizen vertelt Riet lachend dat ze in Zevenbergen enkele zussen heeft wonen. De redenen van Henk zijn wat minder prozaïsch. "In Etten-Leur zijn voor ouderen weinig goede huizen te vinden en in Zevenbergen is het nog lekker rustig." Om te kijken of het leggen van de eerste steen goed ging, waren veel nieuwe toekomstige bewoners naar de bouwplaats gekomen. De wethouder vertelde hen dat de bodem van de kist met startersleningen in zicht is. "Ik ga dan ook aan de college vragen om extra geld vrij te gaan maken. Het gaat hierbij wel om een miljoen euro." Een groot deel van het geld zal gaan naar de toekomstige bewoners van deelgebied 2B, waar 58 koopwoningen moeten komen en twintig appartementen verdeeld over acht bouwlagen. Of dat huur- of koopwoningen worden, moet nog worden besloten.

Verkoop

Jarenlang kwam er door de crisis weinig schot in de verkoop van de woningen, maar dat is zeker dit jaar omgeslagen. Zo zijn alle huizen van het deelgebied 2A verkocht is er voor 2B veel belangstelling. Door de vertraging van de verkoop zitten de bewoners van deel 1 al jaren bij droog weer in het stof en bij nat weer hebben ze last van de modder. Het is de bedoeling dat deze maand in deel 1 de infrastructuur in orde wordt gemaakt. De straten in de hele wijk hebben namen van edelstenen. De straat waarin het echtpaar Sitters komt te wonen heeft de naam Heliotroop ofwel bloedsteen. Deze steen zou bij de mens kalmerend werken en hem in balans met zijn omgeving brengen. Een mooi perspectief dus voor de bewoners. Op de vraag aan de wethouder hoe het zit met de woningbouw voor senioren in de andere kernen, geeft ze het advies om de komende tijd de publicaties van de gemeente in het oog te houden. Meer wilde ze er nog niet over zeggen.[l]