WTC Heij=Fijn
WTC Heij=Fijn WTC Heij=Fijn

WielerToerClub Heij=Fijn officieel opgericht

FIJNAART - Fijnaart kent vele wielerliefhebbers die zelfstandig of in groepjes de wielersport beoefenen. Een echte wielertoerclub zoals andere dorpen dat hebben had Fijnaart nog niet, maar hier is onlangs verandering in gekomen.

Marcel Mattthee en Marco Dierks zijn, ieder op hun manier, betrokken bij Stichting Wielerpromotie Fijnaart die de Wielerronde van de Fendert en op zondag 14 oktober de cyclocross in Fijnaart organiseert. Beiden liepen al jaren met het idee om een wielertoerclub op te richten. Onder een aantal Fijnaartse wielrenners werd de animo gepolst en er bleek voldoende interesse te zijn. Hierna is alles vrij snel gegaan en werd er een bestuur samengesteld dat bestaat uit voorzitter Marcel Matthee, secretaris Marco Dierks en penningmeester Ad Dierks. Er werd een reglement opgesteld waarna een bezoek aan de notaris werd gebracht.
Op 20 juni werd de vereniging officieel opgericht waarna een week later de oprichtingsvergadering plaatsvond in De Graanbeurs. Die avond werd er door 15 leden ingeschreven en inmiddels heeft de vereniging al 20 actieve leden. In het reglement is opgenomen dat de vereniging in het eerste jaar uit maximaal 25 mag bestaan. In juni zal er een evaluatie plaatsvinden.

Fietsen
Er wordt gefietst op woensdagavond (18.30 uur) en zondagochtend (9.00 uur). In de winter zal dit alleen op zondagochtend zijn waarbij ook de mogelijkheid aanwezig is om met de mountainbike het bos in te gaan. Tijdens de ritten wordt er een gemiddelde snelheid aangehouden van 30 km per uur. Er wordt gefietst onder het motto “Samen uit, samen thuis” waarbij gezelligheid voorop staat. Mocht er iemand onderweg stukken hebben of conditioneel eens wat minder zijn dan wordt er op elkaar gewacht. De wielertoerclub is lid van de wielersportbond NTFU. Het materiaal van de leden is daardoor verzekerd en bij deelname aan georganiseerde toertochten krijgt men korting op het inschrijfgeld.
Onlangs werd er als wielertoerclub al deelgenomen aan de Koos Moerenhout Classic, de Ster van Moerdijk en de GO-Classic.

Naam
De naam van de wielertoerclub is ontstaan tijdens een van de ritten voorafgaand aan de oprichting. Eén van de renners riep eens “Hij is fijn” waarna men het snel eens was over de verenigingsnaam “WielerToerClub Heij=Fijn”. Hiermee wordt ook de band tussen Heijningen en Fijnaart benadrukt.
De wielertoerclub heeft inmiddels een eigen website en facebookpagina en is ook te volgen op Strava.
Meer informatie: www.wtcheij-fijn.nl en www.facebook.com/wielertoerclub [l]