WILLEMSTAD - Een met een geïmproviseerde opstelling spelend Kogelvangers kon het afgelopen zaterdagmiddag in en tegen Halsteren niet bolwerken en verloor met 4-0. En door welke Kogelvangers bril je ook keek, de overwinning van Halsteren was terecht.

De gepromoveerde ploeg was verleden jaar superieur in de vierde klasse en is dusdanig versterkt dat ook dit jaar promotie weer een doelstelling is. De ploeg is technisch zeer vaardig en het was eigenlijk al een klein wondertje dat een rust stand van 0-0 werd bereikt. Meerdere keren waren er namelijk 100% kansen geweest voor Halsteren, maar stond het vizier niet op scherp of was doelman Stefan Heijstek een sta in de weg. Met werkelijk ongelooflijke reddingen hield hij de ploeg op de been. Kon Kogelvangers daar nog wat tegenover stellen? Jazeker, een vrije trap van Jorn Moerland verdween richting kruising maar werd knap gepareerd door de keeper en Mart Grootenboer scoorde wat hij in de 2e helft nog een keer deed, maar beide doelpunten werden afgevlagd door de Halsterse assistent scheidsrechter.

Stefan Heijstek ging in de tweede helft door waarmee hij in de eerste helft gestopt was. In een tijdsbestek van 5 minuten stopte hij miraculeus drie zeker lijkende doelpunten. Maar het kon niet goed blijven gaan en dat gebeurde dan ook niet. In de 60e minuut werd een voorzet met het hoofd afgerond en was de ban voor Halsteren gebroken. 1-0. Naarmate de wedstrijd vorderde liet Kogelvangers de ruimtes te groot worden en dat moet je zeker tegen Halsteren niet doen. Een kwartier voor tijd werd, na een vloeiende combinatie, de Kogelvangers verdediging afgetroefd en dat betekende 2-0. In minuut 80 en 82 gebeurde dat nog twee keer vanuit een snelle omschakeling en scoorde Halsteren de 3-0 en 4-0. Een overwinning waar niets op af te dingen viel. Kogelvangers heeft hard gewerkt maar Halsteren was deze middag simpelweg te sterk. [l]